Children (10-12) playing with dog on beach --- Image by © Ben Welsh/Corbis

20 levenslessen voor de jonge generatie

Door De Redactie

Heb jij af en toe eens nood aan een portie goede raad? Dan neem je deze twintig adviezen van ouderen maar beter serieus! Zij delen hun levenswijsheden over de jaren. Voor sommigen misschien zelfs nu al herkenbaar, wie weet…

 1. De belangrijkste persoon in je leven is diegene die zijn of haar leven met jou wil delen. Behandel hem of haar met respect.
 2. Je kunt wel 100 jaar worden of misschien haal je zelfs je pensioen niet – niemand weet het antwoord. Maar één ding is zeker: je zult wensen dat je jezelf in je jonge jaren beter verzorgd had.
 3. Dingen zijn maar dingen. Hou niet halsstarrig vast aan materiële objecten, maar eerder aan ervaringen en gebeurtenissen in je leven. Herinneringen zijn zoveel meer waard.
 4. Jaloezie maakt een relatie kapot. Vertrouw je partner, want wie kun je anders vertrouwen in het leven?
 5. Mensen zeggen vaak: “Ga voor een job die je graag doet!”, maar dat is niet volledig juist. Kies voor een job die je soms ontzettend graag doet, maar waar je het merendeel van de tijd gewoon tevreden mee bent. De rekeningen moeten op het einde van de maand altijd betaald kunnen worden. Bijna niemand gaat elke dag al fluitend naar het werk.
 6. Als het allemaal plots op je afkomt, probeer dan terug te keren in het hier en nu. Adem diep in en uit en ontspan jezelf. Alles komt goed.
 7. De jaren vliegen zo voorbij! Trouw niet op jonge leeftijd. Leef ten volle. Ga op reis. Doe gekke dingen. Twijfel niet, gewoon doen! Neem je rugzak of reistas en trek eropuit.
 8. Neem het leven niet te serieus. Ook al heb je soms een slechte dag en zie je alles somber in, probeer altijd de humor en absurditeit in het leven te zien!
 9. Een echte vriend maakt onmiddellijk tijd voor jou. Ook als je hem of haar nodig hebt om 2 uur ‘s nachts. Andere vrienden blijven gewoon thuis.
 10. Kinderen groeien ontzettend snel op. Probeer daarom zoveel mogelijk tijd met hen door te brengen.
 11. Niemand zal op late leeftijd zeggen: “Ik wou dat ik meer gewerkt had.” Werk hard, maar laat je werk nooit primeren boven je familie, vrienden en je eigen gezondheid.
 12. Eet en sport zoals een persoon met diabetes en hartproblemen. Zo zul je er later nooit echt mee te kampen krijgen.
 13. Ook al past deze misschien niet meteen in het rijtje… Flos je tanden regelmatig! Tandproblemen op latere leeftijd zijn een echte hel.
 14. Volg nooit zomaar iemand anders zijn advies op! Je kunt raad vragen, maar nadien ben JIJ diegene die de beslissing neemt. Je eigen keuze is altijd de beste.
 15. Verzorg je je gewrichten niet zoals het moet? Dan zal je dat later nog duur komen te staan. Geloof deze tip van een oudere maar!
 16. Je leeft maar één keer! Laat het leven niet voorbijgaan als een trein. Het is verschrikkelijk om op een dag wakker te worden op je zestigste en te beseffen dat je niets hebt gerealiseerd van waar je altijd van droomde.
 17. Geniet van de kleine dingen in het leven. Ga niet voor de snelle berichtjes, maar neem eens je gsm en telefoneer je vriend of vriendin. Wedden dat ze dit zullen appreciëren?
 18. Betaal je rekeningen en probeer zoveel mogelijk uit de schulden te blijven! Als je al het geld zou optellen dat je moet uitgeven aan interesten, kun je vijf jaar eerder op pensioen gaan.
 19. Als je een droom hebt, ook al lijkt deze vrij onmogelijk, probeer deze dan te allen tijde toch waar te maken. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker je dit nog zult kunnen realiseren met de extra verantwoordelijkheden die komen kijken bij volwassenheid.
 20. Wanneer je iemand voor de allereerste keer ontmoet, besef dan dat je hem of haar helemaal niet kent. Vergeet alle vooroordelen en geef iedereen een kans. Stop onmiddellijk met anderen te categoriseren in een bepaald hokje in je hoofd.

Bron: imgur.com

Partner Content