Dankjewel mama!

Door De Redactie

Mama-zijn is niet altijd even makkelijk, maar mama-zijn van een Olympische Spelen atleet is een prestatie op zich. Achter elke atleet staat een moeder die bijdraagt aan zijn of haar succes. Een moeder die zich dag na dag belangeloos en onvoorwaardelijk voor haar kind inzet. 

Deze ‘stille krachten’ achter topsporters verdienen het om eens zelf in de kijker te staan. Met de ‘Dankjewel, mama’-campagne wil P&G laten zien dat achter elke atleet een sterke moeder staat.

In België spelen Seppe Smits en zijn mama Niek de hoofdrol in de campagne van P&G (Procter & Gamble), rond de Olympische Winterspelen in 2014 in Sochi. Seppe neemt als eerste Belgische snowboarder ooit deel aan de Olympische Spelen in de slopestyle-discipline waar hij in 2011 wereldkampioen werd.

Mama van een atleet

Mama-zijn is niet altijd even makkelijk, maar mama-zijn van een Olympische Spelen atleet is een prestatie op zich. Het betekent een enorme inzet voor je kind, aanwezig zijn gedurende wedstrijden, het brengen naar en ophalen van trainingen, het wassen van sportkleding en voedzaam koken. Zaken die nog steeds vaak door moeders worden gedaan.

Honderden kilometers rijden

Niek Ducro, de mama van atleet Seppe Smits, is het boegbeeld van deze campagne. Ze kan als geen ander bevestigen dat het grootbrengen van een topsporter de nodige inspanningen vergt en dat het heel belangrijk is hen als ouder de nodige ondersteuning te geven. Dat Seppe voor een wintersport koos, betekende gedurende de winterperiode immers op regelmatige basis honderden kilometers rijden op zoek naar de bergen die we in België niet hebben. Ze geeft echter ook aan dat zij dit geen bijzondere prestatie vindt, omdat zij zich net als elke moeder inzet om haar kind het beste te geven en gelukkig te maken.

Het filmpje van Seppe en zijn mama vind je hier:

Partner Content