Euro paper money in an envelope; Shutterstock ID 110769713; PO: Website Libelle; Job: Online: Duitsland in de ban van gulle weldoener; Client: Marijke Clabots

Duits dorpje in de ban van gulle weldoener

Door De Redactie

Bünde, een dorpje in Duitsland, is in de ban van een onbekende, maar gulle weldoener die op lukrake plaatsen enveloppen met briefjes van 50 euro achterlaat.

Gulle weldoeners: ze bestaan nog. Vorig jaar – in januari 2015 – betaalde een onbekende bejaarde man nog de peperdure operatie van clusterhoofdpijnpatiënt Peter Ketelslegers uit Diepenbeek. Nu is ook het Duitse dorpje Bünde in de ban van een anonieme schenker. De afgelopen dagen vonden al meer dan 20 inwoners enveloppen terug met briefjes van 50 euro.

Goddelijk

De identiteit van de gulle weldoener is nog niet bekend, maar heeft zéker een christelijke achtergrond. Zo bevat iedere enveloppe een kaartje met versjes uit de Bijbel alsook een prent van Jezus.

Al meer dan 1000 euro uitgedeeld

Al meer dan 1000 euro deelde de gulle weldoener de voorbije dagen uit. Dat meldt de plaatselijke krant Westfalen Blatt. Sommige personen vinden zelfs enveloppen met grotere bedragen terug. Zo vond een restaurantuitbater – wiens ruit van zijn handelszaak werd ingegooid – plots een enveloppe met 200 euro in. De schenker richtte ook een briefje aan hem: “Voor de ingeslagen ruit. PS: Ik was het niet, ik heb er alleen maar op het internet over gelezen. God bless you!”

Bron: Süddeutsche Zeitung – Foto: © Shutterstock

Partner Content