Tjorven Boucher

Mannen openhartig over het vaderschap

Zondag 12 juni is het weer Vaderdag. Daarom schitteren deze week vijf papa’s in uniform in jouw Libelle. Vol passie vertellen ze over hun job en over hun kinderen. En wij legden ze ook nog even op de rooster in een leuke video!

Uniformjob combineren met het vaderschap

Je job combineren met het ouderschap is niet altijd evident, noch als mama, noch als papa. Daarover kunnen ook de 5 mannen meespreken, die we naar aanleiding van Vaderdag voor onze lens én videocamera haalden.

Zo is er Dave (47). Hij is al bijna 30 jaar paracommando bij het Belgische leger en papa van Evy (23) en Stijn (12). In het begin van zijn militaire carrière was hij vaak voor langere tijd op missie. Hierdoor heeft hij een groot deel van Evy’s kindertijd gemist.

Jarcha (35) is dan weer alleenstaande papa van zoon Joshua (5) en dochter Jedidja (7). Hij werkt als purser en commercieel instructeur bij Brussels Airlines. Ook hij weet heel goed hoe moeilijk het is om een job met het vaderschap te combineren. Gelukkig wordt er  in zijn werkrooster rekening gehouden met de verblijfsregeling van zijn kinderen.

Patrick: “Ik ben streng maar rechtvaardig, als zwaantje en als papa”

De combinatie werk-gezin was voor Patrick (55) nooit een probleem. Hij is motoragent,  papa van Larissa (28) en Axl (27) en pluspapa van Pieter-Jan (29) en Lieselot (26). Wanneer hij nachtdiensten deed, kon hij zijn kinderen naar school brengen en afhalen. Een afwezige papa was hij dus niet. Zo’n politieman, die zal thuis ook wel streng zijn, zou je denken? “Ja, ik heb weleens zachtjes gedreigd door te zeggen dat mijn collega’s hen bij een misstap extra in de gaten zouden houden.”

Trotse vaders

Vik (47) werkt als cipier in de gevangenis van Antwerpen en is papa van Finn (14) en Fee (9). In zijn job ziet Vik vaak hoe een verkeerd milieu en foute vrienden je op het verkeerde pad doen belanden. Hierdoor beseft hij hoe belangrijk een goede opvoeding is. Of hij thuis even streng is als op het werk? Helemaal niet! Daar is hij een speelse, zotte papa die supertrots is op zijn kinderen!

Vik: “Ik besef door mijn job hoe belangrijk een goede opvoeding is”

Hans (45) tot slot, is docent-kok en hulpkok in het volwassenenonderwijs én ook de trotse vader van Lex (13) en Rémy (10). Hij vindt het dan ook heerlijk om zijn kennis en passie over eten te kunnen doorgeven aan zijn kinderen. Al blijft het wel een uitdaging om zijn kinderen gezonde kost te laten eten!

Waarvan dromen ze?

Speciaal voor Vaderdag stelden we nog drie extra vragen aan onze papa’s. Wat ze van zichzelf herkennen in hun kinderen, en wat hun dromen én levenswijsheden zijn, ontdek je in onze video! 


 

Koop snel je Libelle van deze week en lees de volledige interviews!

Nog meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content