Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Peuter met syndroom van Down wordt toch model

Megan Nash stuurde foto’s van haar zoontje Asher in naar een lokaal talentenbureau. Maar ze kreeg een negatief antwoord. Asher heeft het syndroom van Down en hij voldeed niet aan de criteria. Maar… de aanhouder wint, want ondertussen heeft hij z’n eerste opdracht achter de rug.

Negatieve reacties

Megan Nash geloofde haar oren niet toen ze antwoord kreeg van het talentenbureau. Geen enkel bedrijf zou een kind met een handicap in z’n reclamecampagne willen. Ze besloot niet op te geven. In een interview aan CNN vertelt de mama over haar bedenkingen.

Mensen met een beperking zijn evenveel waard als eender wie.

“Mensen met een beperking willen net zo goed betrokken worden bij alledaagse dingen. Aanvaarding is dan ook heel belangrijk. Zonder mijn zoon en andere mensen met een handicap te aanvaarden, kunnen ze nooit helemaal opgenomen worden in de maatschappij. Door hen op te nemen in reclamecampagnes, toon je ook respect en toon je dat deze mensen evenveel waard zijn als eender wie.”

Eerste opdracht

Het verhaal van Asher inspireerde duidelijk. Want de mooie foto’s van het jongetje werden opgemerkt door de baas van het kinderkledingmerk OshKosh Kids. En jawel hoor, de kleine uk heeft z’n eerste opdracht binnen. Wat een mooie foto!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bron: De Standaard – Beeld: via Instagram @down_rightperf

Dit ontroerde ons deze week ook: