School met een missie: Het Sint-Dimpnacollege uit Geel fuift en zingt voor Kenia

Door De Redactie

Hun missie: geld inzamelen voor kleuters en tienermoeders in de armste streken van Kenia.

Over hun doel

Leerkracht Wendy Thys:“We steunen al een tiental jaren Imani België.Ongelooflijk wat ze in Kenia al hebben kunnen doen. Kleuterscholen bouwen, bijvoorbeeld, niet alleen om jonge kindjes van alles te leren, ze krijgen er ook eten en verzorging. Nu werkt Imani aan een opleidingscentrum voor tienermoeders. Ze kunnen er leren naaien of kapster worden. Zo kunnen ze voor zichzelf zorgen en zijn ze een voorbeeld voor hun kinderen.”

Over hun project

“Onze jaarlijkse fuif is altijd een groot succes, en de leerlingen zetten er zelf hun schouders onder: de vijfde- en zesdejaars zoeken sponsors, kiezen de dj’s, maken de affiches… En met nieuwjaar gaan we met een grote groep leerlingen en leerkrachten zingen in de dorpen in de buurt. Vorig jaar hebben we samen maar liefst 15.000 euro verzameld. Met dat geld is een polyvalent klaslokaal gebouwd in Kenia.”

Over de reacties

“De leraren godsdienst vertellen in de les over het project en wat er met het geld gebeurt, en de leerlingen zijn telkens heel enthousiast als ze horen dat ze wel degelijk een verschil konden maken. Een oud-leerlinge gaat nu zelfs voor Imani een paar maanden helpen in het opleidingscentrum in Kenia. Als ze daarna haar verhaal komt vertellen in de school, kan het enthousiasme alleen maar groeien!”

Meer info: www.imanibelgium.org

Partner Content