Superwoman! Of toch niet helemaal?

Door De Redactie

We voelen allemaal de druk om ons tegenover de buitenwereld te bewijzen als een powerwomanEen sterke vrouw die een succesvolle carrière heeft én tegelijk een supermama is. Uit een Brits onderzoek blijkt dat 9 op de 10 moeders zichzelf vergelijken met andere moeders om te zien hoe zij het er van af brengen. Maar is dat wel een goed idee?

40% van de moeders die zichzelf regelmatig vergelijkt met anderen, vindt dat anderen betere ouders zijn dan zichzelf.

De constante druk om een supermama te zijn, zorgt ervoor dat we vaak de waarheid een beetje verdoezelen. Uit het onderzoek blijkt dat we vooral leugentjes verzinnen over opvoedingsproblemen, financiën, televisie kijken en quality time met de kids om de schijn hoog te houden tegenover anderen. Onderzoeker Siophan Freegrard: “Door leugens te vertellen, verliezen ‘ideale’ moeders hun gezicht niet. Daardoor blijft echt wel de perfecte mythe bestaan wat maakt dat moeders zich nog schuldiger voelen en meer liegen”.

Helaas wordt niemand geboren als perfecte ouder. Je leert al doende en dat doe je best met de steun van andere ouders. Volgens Siophan Freegrard wordt het tijd dat de mythe van de perfecte ouder wordt doorprikt. “Iedereen heeft af en toe een helpende hand nodig. Het is belangrijker je trots in te slikken dan de schijn hoog te houden”.

Bron: www.netmums.com

Partner Content