10 goede redenen om nù een tripje naar Oostende te boeken

Samen met Toerisme Oostende vzw

Denk je dat Oostende enkel een zomerbestemming is? Laat je verrassen en ontdek wat er nu, vlak voor de feestdagen, allemaal te beleven valt!

 1. Laat je betoveren door een magische lichtshow
  De kerstverlichting boven de Adolf Buylstraat, een van dé shopstraten van de stad, vormt een kleurrijke tunnel van licht die vier keer per dag losbarst in een magische lichtshow op muziek. Met dank aan ruim 232.000 lichtjes. Mis het spektakel niet: elke dag om 16u45, 17u45, 18u45 en 19u45.
 2. Vind inspiratie voor al je pakjes
  In de sfeervolle winkels vind je alle cadeautjes waar je naar op zoek bent, en volop inspiratie als je nog niet weet wat je precies zoekt. Leuk extraatje: op vrijdag 14 december is het X-Mas Late Night Shopping. Meer dan 150 winkels blijven tot 20 uur open en hebben een traktatie voor je klaar.
 3. Shop op zondag
  Slome zondag, niks te beleven? De meeste winkels in het centrum zijn elke dag open, dus ook op zondag én op de feestdagen. Als kuieren langs etalages en snuisteren in winkels jouw idee van ontspanning is, ben je hier aan het goede adres. De grote ketens, hippe winkeltjes, exclusieve shops, vintage spullen: je raakt er nooit op uitgekeken!
 4. Geniet van Winter in het Park
  Al de magie van kerst vind je terug in het Leopoldpark, waar de nieuwe kerstmarkt staat, met gezellige chalets, betoverende verlichting en volop animatie. Je kan tijdens Winter in het Park zelfs schaatsen op de vijver. Kortom, een heerlijke plek om samen intens van de kerstsfeer te genieten.
 5. Bezoek het Huis van de Kerstman
  Zeg hallo tegen de Kerstman! Op het Wapenplein kun je tot 6 januari zijn huis bezoeken. Op woensdag, tijdens de weekends en in de kerstvakantie blijft hij tussen 13u30 en 17u30 thuis voor bezoekers (op andere dagen heeft hij het héél druk). Een unieke ervaring voor de kleintjes!
 6. Zet het nieuwe jaar feestelijk in op het strand
  Voor het traditionele, overweldigende vuurwerk spreken we af op het Groot Strand, op Oudjaar om middernacht. Dé plek om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten, met een soundtrack van luide knallen afgewisseld met het ruisen van de zee!
 7. Ga voor de nieuwjaarsduik
  Een klein beetje dapper? Dan duik je op zaterdag 5 januari mee de frisse zee in op het Groot Strand! Duizenden ‘ijsberen’ trotseren dan het ijskoude zeewater. Een unieke ervaring! Afspraak om 14u45 voor de gezamenlijke opwarming, te water om 15 uur.
 8. Proef al dat lekkers
  Honger of trek? Kies voor één van de vele eetadresjes die de stad rijk is, zowel voor overdag als voor een smakelijke afsluiter van je dag. Alle info vind je op www.foodo.be. Voor nieuwe adresjes, lokale foodshops en de lekkerste streekproducten check je ook de facebookpagina van Food’Oostende.
 9. Wandel tussen hedendaagse kunst
  In het kader van Street Art Festival The Crystal Ship is de stad nu bezaaid met indrukwekkende openlucht kunstprojecten, van enorme muurschilderingen tot allerlei installaties. Volg het artistieke parcours door de hele stad en geniet al wandelend van hedendaagse kunst. Fan van James Ensor? Wandel dan tot bij Mu.ZEE voor de tentoonstelling ‘Dromen van Parelmoer’.
 10. Ontwaak met zicht op zee
  Het gefilterde winterlicht valt door het hotelraam terwijl je wakker wordt. Je hoort de meeuwen en het rustgevende geruis van de zee. En door het raam zie je dat toppunt van rust, de Noordzee zelf. Geef toe, is er een betere manier om te ontwaken uit een zeer ontspannende slaap en aan een fijne dag te beginnen?

 

Kun je niet wachten?
Boek nu je tripje Oostende!

Boek nu een overnachting in Oostende en geniet van de unieke sfeer in de stad. Als je boekt voor een verblijf tot 6 januari, word je bovendien verwend met extra’s, zoals een wintercadeau, gratis tickets en kortingen op de kamer.
Surf naar www.winterinoostende en boek je overnachting snel online. Ook voor meer info, ideetjes en praktische tips kun je op deze site terecht.