© Dominik Ketz, Mosellandtouristik GmbH

5 x op ontdekking in het Moezelland

Dat je aan de Moezel lekkere wijn kunt drinken, dat weet iedereen. Maar het Moezelland biedt nog een heleboel ander leuks voor een kort of lang tripje. Laat je verrassen door adembenemende wandel- en fietspaden, heerlijke gastronomie, indrukwekkende werelderfgoedsites en supergezellige wijnfeesten!

1. Wandelen en fietsen langs de Moezel

Ooit al voet gezet op een van de mooiste wandelroutes van Duitsland? De Moselsteig is een adembenemend wandelpad. 365 kilometer slingert het zich langs een uniek wijndecor, prachtige uitzichten en charmante dorpjes. Het hele traject lopen hoeft niet, want de 24 etappes vormen perfecte dagwandelingen van telkens tussen de 11 à 24 kilometer lang. Daarnaast bieden ook 33 andere luswandelingen je volop wandelplezier.

© Dominik Ketz, Mosellandtouristik GmbH

2. Fietsen langs de Moezel

Geen mooier fietstraject dan de Moselradweg. Het fietspad biedt je 248 kilometer verkeersvrije en vlakke wegen in de buurt van de Moezel-rivier. Het decor is op maat gesneden van fietsers: volop spectaculaire uitzichten, en met enkel vogelgefluit in je oren en natuurschoon in je blikveld. 40 relaxpoints vertellen je – in het Nederlands! –over interessante weetjes en ontdekkingen onderweg. Download de Lauschtour-app, en hij geeft telkens aan waar je kunt stoppen en luisteren naar een mooi verhaal.

© Dominik Ketz, Mosellandtouristik GmbH

3. Genieten van wijn en toprestaurants

De meer dan drieduizend wijndomeinen langs de Moezel, de Saar en de Ruwer zijn op zich al een goeie reden om de streek te bezoeken. Sommige wijnhuizen zijn bovendien pareltjes van architectuur. Weingut Van Volxem huist in een strak ontworpen, eigentijdse versie van een rivierburcht met een schitterend uitzicht op de omliggende wijngaarden. Of wat dacht je van het knap gerenoveerde historische landhuis van Weingut Cantzheim? Foodfans krijgen zeker ook het water in de mond van de vele gastronomische adresjes. Geen enkele andere vakantieregio in Duitsland telt zo’n groot aantal bekroonde toprestaurants!

© Dominik Ketz, Mosellandtouristik GmbH

4. Maak eens een wijnfeest mee

Geen betere manier om de unieke sfeer van de wijnstreek op te snuiven dan op een zomers Weinfest. Je maakt kennis met charmante dorpjes, proeft van de wijnen die ter plekke worden gemaakt, en geniet daarnaast nog van muziekgroepjes en traditionele parades. Het Weinfest der Mittelmosel in Bernkastel-Kues van 31 augustus tot 4 september is een van de mooiste wijnfestivals, met talrijke wijnkramen, live muziek en een uniek vuurwerkspektakel. Een echte aanrader is ook SaarRieslingSommer, tijdens het weekend van 26 en 27 augustus. Een shuttle voert je in totaal langs zo’n 15 wijnhuizen, waar je naast lokale wijn ook lekkers kunt proeven uit andere Duitse wijnregio’s.

5. Toeren langs 11 Werelderfgoed-sites

Zin om af en toe ook wat cultuur op te snuiven? Combineer je fiets-, wandel- of culinaire avontuur dan met een bezoek aan een stad of een van de vele Unesco Werelderfgoedsites. In de oudste Duitse stad Trier alleen al vind je er 10 waaronder de beroemde Porta Nigra, het amfitheater en de Barbarathermen. Zopas kreeg ook het Ada-evangeliarium een plekje op de Werelderfgoedlijst.

Vind jouw Moezel-geniet-moment op visitmosel.de

With the kind support of the Ministry of Economic Affairs, Transport, Agriculture and Viniculture of the State of Rhineland-Palatinate