Beleef de betovering van de Noorse Fjorden

Volgend jaar kan je tijdens de maanden met de langste dagen moeiteloos en in het grootste comfort de Noorse Fjorden bezoeken. Het enige wat je hoeft te doen, is in Nederland inschepen aan boord van het nieuwste schip van Holland America Line.  

De gloednieuwe ‘Rotterdam’ brengt ons in stijl van Amsterdam tot in Noorwegen. Het voelt aan alsof we met een chique hotel op reis gaan. Eenmaal de koffer uitpakken en weg zijn we. Het schip is niet te groot, alles is praktisch en de crew is ontzettend behulpzaam. We voelen ons thuis.

Als we na een dag varen de gordijnen van onze kamer openen zien we meteen dat we in het hart van de fjorden zijn. De zuiverheid van de lucht, de kleuren van het water, het groenste gras, dat alles doet ons duizelen.

Vandaag staat een boottocht naar het Nærøyfjord op het programma. Naarmate we dieper in het fjord varen wordt het wateroppervlak als een spiegel waarin de bergtoppen zich vleien. Terwijl de boot bijna geruisloos door het water klieft, genieten we van dit machtig schouwspel. Het fjord is zo mooi dat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Geiranger is misschien nog mooier. We voelen ons bevoorrecht om hier met “onze” Rotterdam tussen de spectaculaire bergwanden te varen. Vandaag gaan we kajakken!

In Stavanger kiezen we voor een sportieve wandeling naar de Preikestolen, de steile granieten rots die in elke reisgids staat. Daarboven is het even wennen aan de majestueuze natuur.

De euforie vieren we aan boord met een glas champagne. En een dubbele regenboog. Noorwegen is magisch.

In Oslo leggen we aan bij het Akershus fort, op één minuut van het centrum. We huren een fiets en bezoeken het Koninklijk Paleis. We zien de ‘Schreeuw’ in het Munch museum. Het is een stralende zomerdag. Alle terrassen zitten vol.

Als de trossen ’s avonds worden losgegooid laat de zon het water fonkelen. Terwijl Oslo in het kielzog van het schip steeds kleiner wordt, bloedt ons hart een beetje. Afscheid nemen van Noorwegen weegt zwaar. Hopelijk weten ze ons straks in het restaurant te troosten.

Praktisch

Vanaf eind april kan je met het cruiseschip Rotterdam van Holland America Line vanuit Amsterdam richting Noorse Fjorden, voor een week, of langer. Het kan ook in combinatie met de Scandinavische hoofdsteden in de Oostzee, of tot helemaal aan de Noordkaap.

Het schip is net groot genoeg om een intieme sfeer te combineren met een grote keuzevrijheid, zoals het hoort bij het moderne cruisen.

Aan boord kan je bijna elke dag in een ander restaurant dineren. In een van de hoofdrestaurants, of in een themarestaurant, als het Aziatische Tamarind, het Italiaanse Canaletto of nog, het steakrestaurant Pinnacle Grill.

Met allerhande activiteiten is vervelen geen optie: concerten, lezingen, massages, yoga, workshops… of zalig niks doen. Een dag op zee kan niet lang genoeg zijn. Wat echt het verschil maakt is de bemanning. Nergens is het personeel zo hartelijk als op een schip van Holland America Line.   

Voor meer informatie of om te boeken contacteer
00800-18731873 / informatie@hollandamerica.com
of ga naar je reisspecialist.
www.hollandamerica.com