Bestaat er echt zoiets als ‘gezonde jaloezie’, of is jaloezie sowieso slecht voor je relatie?

Bestaat er echt zoiets als ‘gezonde jaloezie’, of is jaloezie sowieso slecht voor je relatie?
Getty Images

Iedere maand vragen we aan experten hoe de liefde in elkaar zit en vooral: hoe we onze relaties kunnen verbeteren. Deze maand hebben we het over het groene monster jaloezie. Waarom zijn we jaloers? En is dat echt zo slecht, of heeft het ook zijn voordelen? 

I didn’t mean to hurt you, I’m sorry that I made you cry… John Lennon wist met zijn wereldbekende nummer Jealous Guy al lang geleden onder woorden te brengen dat jaloezie heel wat relatiepijn kan veroorzaken. Maar is jaloezie echt zo nefast voor jou en je partner, of heeft het ook zijn voordelen? Wij legden ons oor te luisteren bij enkele experten.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer lezen over relaties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)