SOS relatie: “We vrijen twee keer per jaar. Het voelt nooit goed aan, maar we kunnen er niet over praten”

SOS relatie: "We vrijen twee keer per jaar. Het voelt nooit goed aan, maar we kunnen er niet over praten"
Getty Images

Johan en Kitty zijn 17 jaar getrouwd, ze hebben een dochter van elf. Ze doen als koppel veel samen, maar voelen een grote afstand. Ook hun seksleven staat op een laag pitje. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

Wat zegt Kitty?

“Na mijn bevalling ben ik veel bijgekomen. Johan maakt er geen echte opmerkingen over, maar hij kijkt niet meer naar me zoals in het begin en dat raakt me enorm”

Kitty (41): “Ik leerde Johan kennen in de fitnessclub waarvan hij op dat moment manager was. Ik was pas afgestudeerd als sportlerares en begon er als instructeur. Hij viel me direct op: zijn zelfverzekerde uitstraling, zijn sociale ingesteldheid en vlotte omgang met anderen. Als je hem zag, werd er gelachen. Ik zocht contact, voorzichtig, en hij liet begaan, bevestigde me, maar liet het initiatief bij mij. Hij bleek samen te wonen met iemand, had een zoon van 7. Het klikte tussen ons en in zijn relatie was de passie volgens hem al lang uitgedoofd, hij voelde zich eenzaam. We hebben elkaar een jaar verkend en uiteindelijk heeft hij, heel impulsief, op een dag beslist weg te gaan thuis. Hij trok bij mij in, ik was heel gelukkig. Een relatie, samenwonen en ook kinderen krijgen was altijd al mijn droom geweest. Nu: dat laatste bleek minder evident. Johan was geen vragende partij meer voor gezinsuitbreiding. Hij had zich ook al laten steriliseren waardoor zwanger worden alleen nog maar zou lukken met medische hulp. Dat zag hij aanvankelijk niet zitten.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)