5 sollicitatietips voor 50-plussers

5 sollicitatietips voor 50-plussers
Businesswoman sitting at laptop in office drinking coffee looking out window

Solliciteren na je vijftigste? Deze vijf tips van loopbaancoach Magda Lambert zetten je op de juiste koers, richting een nieuwe job.

Weet wat je wil

Solliciteer niet op alles, maar analyseer elke vacature. Heb je het juiste diploma, zijn de afstand en de werktijden haalbaar? Voordat je reageert, moet je voor jezelf inschatten of je een reële kans maakt. Alleen dan kun je overtuigend solliciteren, anders kan het uitdraaien op frustratie.

Stuur een cv en motivatiebrief op maat van de vacature

Ga op zoek naar informatie over het bedrijf, probeer je in te leven in wat de werkgever écht zoekt, en benadruk dat in je brieven. Het doel van je cv is een uitnodiging krijgen voor een gesprek.

Speel je leeftijd uit als troef

Met de jaren groeien je maturiteit, mensenkennis en ervaring. Die sociale vaardigheden worden steeds belangrijker. Grote ondernemingen zijn kieskeuriger qua leeftijd, maar dat vergroot je kans als 50-plusser in kleinere ondernemingen.

Anderen zien soms je talenten duidelijker

Via loopbaanbegeleiding kun je inzichten over jezelf scherpstellen en ontdek je je ware sterktes. Maar vraag evengoed eens de mening van anderen die je vertrouwt: hen valt misschien je perfecte tweetaligheid op, of je technische autokennis, dingen om te benadrukken in je cv.

Doe vrijwilligerswerk en vergroot je netwerk

Op www.vrijwilligerswerk.be vind je initiatieven in je buurt. Je leert er mensen kennen en misschien komt er wel iets meer van, zoals een job? Hoe dan ook is vrijwilligerswerk een echte troef op je cv. Het toont je betrokkenheid en je ondernemingszin.

Nestor@interim

Ken je Nestor? Dat is een uitzendkantoor voor vijftigplussers. Ze gaan op zoek naar jobs die specifiek bij het profiel passen van de ervaren werknemer die op een ander ritme wil werken. Ze zetten ervaren medewerkers in voor tijdelijke, flexibele en deeltijdse jobs.
Meer info op www.nestor.be

Ook interessant:

Uit: Libelle 44/2016 Beeld: Getty Images

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)