7 ijzersterke kamerplanten

7 ijzersterke kamerplanten

Een huis vol kamerplanten, je hoeft er niet altijd de grootste groene vingers voor te hebben. Deze zeven ijzersterke toppers verdienen absoluut een plaatsje in huis én zijn onderhoudsvriendelijk.

1. Vrouwentongen

De sanseveria zetten we met stip op één. Hoe kan het ook anders? Deze woestijnplant is ongetwijfeld één van de eenvoudigste planten om te onderhouden. Hij doet het goed in de schaduw en veel water heeft hij ook niet nodig. Toch blijft hij stralen. Geen wonder dus dat deze plant weer hipper is dan ooit tevoren!

Van het kastje naar de muur. #kastjevanoma #roze #sanseveria #witwonenmetkleur

A post shared by Marly (@marlybrust) on

2. Kaaps viooltje

Je houdt van bloemen, maar je wilt er niet te vaak naar omkijken? Dan is het viooltje een uitstekende keuze! Het verdraagt warmte en droge lucht. Verder is dit plantje met slechts één gietbeurt per week meer dan tevreden.

#kaapsviooltje in de #zon #mooi #licht #kleurrijk #koude #dag #instaflower #purpel #flower #sunlight #coldday #plants #flowershop

A post shared by vergeet-mij-niet bergen (@vergeetmijnietbergen) on

3. Phalaenopsis orchidee

Deze bloeikampioen vindt het niet erg dat hij af en toe genegeerd wordt. Met zijn luchtwortels neemt hij water op uit de lucht, waardoor het niet erg is dat je eens vergeet te gieten. Zet hem in een luchtvochtige omgeving, de keuken bijvoorbeeld, en je zit helemaal goed.

4. Parapluplant

Geef jij je planten altijd te veel water? Dan is de parapluplant iets voor jou! Deze houdt van natte voeten, waardoor je ook gewoon een schaaltje met water onder de pot kunt zetten. Handig! Bovendien bloeit deze plant heel leuk.

Mijn parapluplant en ik zijn heel gelukkig samen:) 🌿| #parapluplant #Cyperusalternifolius #groenevingers

A post shared by Hannah van Dijk (@hannahh_h_) on

5. Chinees Lantaarntje

Deze lampionplant oogt sierlijk met zijn slanke stengels. Zeker wanneer je ze vrijuit laat hangen, zullen ze schitteren. Het is een vetplant die goed tegen directe zon kan en maar één keer in de twee weken een gietbeurt vraagt.

6. Aloë Vera

Als er één plant is die kracht uitstraalt, is het deze wel. Met zijn vlezige lichtgroene bladeren is hij al snel een blikvanger in huis. Toch stelt hij weinig eisen. Bovendien beschikt Aloë Vera over helende en verzachtende eigenschappen.

https://www.instagram.com/p/BVnx9iYnqHN/?tagged=aloeveraplant

7. Lepelplant

Deze plant heeft het allemaal. Met zijn mooie bladeren en bloemen is hij uiterst decoratief. Verder heeft deze plant ook een luchtzuiverende werking, waardoor hij een aangename atmosfeer creëert in de huiskamer. En het goede nieuws is dat je er helemaal niet veel werk aan hebt, ideaal dus!

Beeld: via instagram @homespaces_

Las je deze artikels al?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)