8x jouw favoriete foto’s als kerstversiering

Geen betere manier om in de kerststemming te geraken dan je hele huis vol kerstversiering te hangen! Geef je kerstdecoratie dit jaar een persoonlijk tintje door foto’s van jou en je geliefden erin te verwerken. Hét ideale excuus om eindelijk jouw foto’s te laten ontwikkelen of iets met al die losse foto’s te doen die al maanden in je kast liggen.

1

Fotoboom

Heb je geen plaats in je huis of appartement voor een echte kerstboom, of smeekt een lege muur in jouw huis nog om wat extra kerstversiering? Bevestig je foto’s dan aan de muur in de vorm van kerstboom.

 
Schets gewoon een driehoek op je muur en plaats je foto’s erin. De beste manier om ze op te hangen is met dubbelzijdig tape: makkelijk aan te brengen, en even makkelijk om weer te verwijderen. Doe er nog een schepje kerstsfeer bovenop door enkele kerstlichtjes bij op te hangen.
 
Bron: blog.urbanoutfitters.com

2

Kerstboom vol herinneringen

Maak zelf een slinger als decoratie voor je kerstboom met de mooiste foto’s die je dit jaar getrokken hebt. Het enige wat je nodig hebt, zijn een aantal foto’s (in dit voorbeeld worden Instax foto’s gebruikt) en miniwasknijpers om ze aan je lichtsnoer te hangen.

 
Bron: stonefoxstyle.com

3

Gepersonaliseerde kerstlichtjes

Leuk een klassieke lichtslinger op met een aantal foto’s van jouw favoriete mensen en momenten. Door je lichtjes eens aan de muur in plaats van in je kerstboom te hangen, krijgen de foto’s van jou, je familie en vrienden de aandacht die ze verdienen.

Voor deze DIY heb enkel je een lichtsnoer, toffe foto’s en miniwasknijpers nodig.
 
Bron: blog.urbanoutfitters.com

4

Adventskalender met kerstfoto’s

Een traditionele adventskalender is typisch gevuld met chocolade, maar eentje met foto’s van jou en je gezin is misschien stiekem nog leuker. Vriendelijker voor je lijn is het in ieder geval wel!

Deze persoonlijke adventskalender kun je makkelijk maken door 25 foto’s te selecteren en deze aan de achterkant te versieren met nummers 1 tot 25. Hang ze vervolgens op via een clip aan een houten plaat.
 
Bron: fynesdesigns.com

5

Inpakideetje

Soms is het nog leuker om kerstcadeautjes te geven dan ze te krijgen… Maak een plaatje van je kerstpakjes door ze te versieren met een mooie foto, wat gipskruid of hulst en een stukje touw. Nog meer inpakinspiratie vind je trouwens hier: Pimp je pakje in 5 stappen

 
Bron: @sweeetbabyrae

6

De ster van je eigen kerstkrans

Maak eens een originele kerstkrans om in je woon- of slaapkamer op te hangen met een aantal instantfoto’s.

Je hebt enkel een borduurring of een andere ringstructuur en wat plakband nodig. Plak de achterkant van de foto’s vast op de borduurring. Laat een kleine ruimte open om een hangertje aan te hechten. Ook leuk om cadeau te geven!
 
Bron: abeautifulmess.typepad.com

7

Naamkaartje

Gebruik eens een foto als naamkaartje tijdens het kerst- of eindejaarsdiner. Rol een servet op, maak deze vast met een lintje en hang er een foto aan. Of plaats een Instax foto zoals in dit voorbeeld in een gleufje dat je maakt in een stuk van een dikke tak. Wedden dat je gasten onder de indruk zullen zijn?

 
Bron: blog.urbanoutfitters.com

8

Kerstlichtjesboom

Dompel je woonkamer onder in een gezellige kerstgloed met deze kerstlampjesboom.
Verbind een aantal takken samen in de vorm van een driehoek met visdraad. Bevestig deze aan de muur met duimspijkers. Plak een aantal foto’s aan de takken. Plaats er afwisselend ook wat groene takken, bladeren of dennenappels bij. Maak het helemaal af door er een kerstlampjesslinger rond te hangen.

 
Via @colbydowdle


 

Heb je geen zin of tijd om zelf aan te slag te gaan? Met het Instax Winterpack van Fujifilm kun je makkelijk en snel je foto’s verwerken als kerstversiering. Naast een Instax Mini 8 zit er in dat pack namelijk ook een lichtsnoer met wasknijpertjes waaraan je jouw Instax foto’s direct kunt ophangen.

Of het nu een vrolijke kerstdrink onder vrienden is, een koude winterwandeling of een knusse winternamiddag met gezelschapsspelletjes, alle herinneringen kun je meteen vastleggen en in je huis ophangen.

Nog meer kerst:

Partner Content