Bijna tijd voor kerst: 6 last minute voorbereidingen

Bijna tijd voor kerst: 6 last minute voorbereidingen

Heb je al een kruisje kunnen zetten naast alle taken op je kerst-to-dolijst? Goed gedaan! Maar om zeker te zijn dat jouw kerst écht vlekkeloos verloopt, hebben wij nog een paar last minute voorbereidingen opgelijst waar je misschien niet aan gedacht hebt.

Handige trucjes

  • Kaarsen staan in de top vijf van brandoorzaken. Zorg dus dat ze in een stevige houder staan en ver buiten het bereik staan van kinderen, dieren, of brandbare materialen. Zelf een kerstkrans gemaakt? Puik werk, daar mag je fier op zijn! Maar steek die kaars in het midden van je pronkstuk toch maar beter niet aan.

  • Haal cola in huis. En niet alleen voor de gasten die tijdens de feestdagen liever een kater vermijden, maar ook voor je potten en pannen! Is je duurste kookpot aangebrand? Laat er een nachtje cola in weken en klaar!

  • Jouw geliefkoosde bestek vergeeld of zelfs zwart geworden? Neem een afwasteiltje, bedek de bodem met aluminiumfolie, strooi er zout of soda op, en leg er het bestek op. Doe er tenslotte water bij, en laat het goedje even inwerken.

  • Zet ook nog groene zeep en ammonia (waterige oplossing van ammoniak) op je boodschappenlijst. Want een aangekoekte oven maak je schoon door hem in te smeren met groene zeep. Plaats er ook een glaasje ammonia in, sluit de deur, en laat 24 uur trekken. Eens die tijd verstreken is, kun je het vuil er in een handomdraai uitvegen met een spons.

  • Voor al wie een echte kerstboom in huis gehaald heeft, hebben we een gouden raad: spaar je boom! Plaats hem het liefst op een koele plek en niet in de buurt van een verwarming. Zo kan die het hoofd nog wat koel houden, en volop stralen wanneer de gasten er zijn.

  • Strijk je tafellaken niet voor je het in de kast legt, maar vlak voordat je 
het op tafel legt.

Heb jij nog andere handige tips? Shoot! Wij zijn ontzettend benieuwd.

Bron: margriet.nl

Ook handig tijdens de feestperiode:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)