Daarom draag je beter pantoffels in huis

pantoffels


Nog snel naar het toilet gaan, of naar je sleutels zoeken. Je trekt maar beter eerst je schoenen uit. Een nieuw onderzoek aan de University of Arizona beweert namelijk dat je schoenzolen tjokvol vieze beestjes zitten. En geloof ons, deze beestjes wil je niet in huis hebben!

Slecht voor je gezondheid

Je gasten vragen om de schoenen uit te doen alvorens ze je huis binnenstappen… Het is misschien niet de meest verwelkomende vraag, maar je doet er wel goed aan! Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat er gemiddeld 421.000 (say what?) micro-organismen op onze schoenen leven. Bacteriën die weleens schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Zo werd de Escherichia coli (E.coli.) aangetroffen, een bacterie die maag- en darmproblemen veroorzaakt. Ook de Serratia Ficaria leeft op je schoenen, een bacterie die leidt tot respiratoire (luchtwegen) infecties, zoals een zware keelontsteking, kortademigheid en ademhalingsproblemen.

Broeihaard aan bacteriën

“We wandelen op uitwerpselen van vogels en honden, op openbare toiletvloeren, enz. Eén voor eén broeihaarden van bacteriën… Het unieke aan onze schoenen is dat we ook op bladeren en puin wandelen, en daar voeden de vieze beestjes zich aan, waardoor ze groeien”, aldus onderzoekster Kelly Reynolds.

Dus toch maar even de schoenen uittrekken als je thuiskomt straks.

 

Bron: Het Nieuwsblad en Goodhousekeeping.co.uk. Beeld: Shutterstock

Lees ook:

Vorig artikel
Concreet afvallen? Zo zien 100 kcal eruit!
Volgend artikel
Ook zo’n last van heermoes in je tuin? Dit kun je ermee doen!

Dierenpark Forestia: het ideale uitstapje !

Ontdek wilde dieren uit onze eigen contreien in het unieke park Forestia. Grijze wolven, bruine beren, harige bizons,… meer dan 300 dieren uit onze streek leven hier in semi-vrijheid. Spendeer een heerlijke dag in dit dierenpark en geniet o.a. van een verrassende wandeling door de natuur. Op naar de Ardennen!

€7.50 €15.50