Daarom draag je beter pantoffels in huis

pantoffels


Nog snel naar het toilet gaan, of naar je sleutels zoeken. Je trekt maar beter eerst je schoenen uit. Een nieuw onderzoek aan de University of Arizona beweert namelijk dat je schoenzolen tjokvol vieze beestjes zitten. En geloof ons, deze beestjes wil je niet in huis hebben!

Slecht voor je gezondheid

Je gasten vragen om de schoenen uit te doen alvorens ze je huis binnenstappen… Het is misschien niet de meest verwelkomende vraag, maar je doet er wel goed aan! Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat er gemiddeld 421.000 (say what?) micro-organismen op onze schoenen leven. Bacteriën die weleens schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Zo werd de Escherichia coli (E.coli.) aangetroffen, een bacterie die maag- en darmproblemen veroorzaakt. Ook de Serratia Ficaria leeft op je schoenen, een bacterie die leidt tot respiratoire (luchtwegen) infecties, zoals een zware keelontsteking, kortademigheid en ademhalingsproblemen.

Broeihaard aan bacteriën

“We wandelen op uitwerpselen van vogels en honden, op openbare toiletvloeren, enz. Eén voor eén broeihaarden van bacteriën… Het unieke aan onze schoenen is dat we ook op bladeren en puin wandelen, en daar voeden de vieze beestjes zich aan, waardoor ze groeien”, aldus onderzoekster Kelly Reynolds.

Dus toch maar even de schoenen uittrekken als je thuiskomt straks.

 

Bron: Het Nieuwsblad en Goodhousekeeping.co.uk. Beeld: Shutterstock

Lees ook:

Previous article
Concreet afvallen? Zo zien 100 kcal eruit!
Next article
Ook zo’n last van heermoes in je tuin? Dit kun je ermee doen!

Bezoek Londen en de Harry Potter studio vanaf € 158

Harry Potter's avonturen zijn misschien voorbij, maar de magie is er nog. Dankzij Harry Potter and the cursed child is de jongen met het ronde brilletje weer hip. Tijd voor een bezoek aan de (zijn) studio. Ook Londen City heeft veel in de aanbieding. Ga langs op beroemde plekken zoals Notting Hill of sta tussen de beroemdheden in Mme Tussaud. Transport en overnachtingen in het 4* hotel zijn inbegrepen!

€158.00 €398.00