Deze spullen bewaar je maar beter niet in de badkamer

Door De Redactie

De vaak hogere temperatuur en vochtigheidsgraad in je badkamer, maken het moeilijk om sommige spullen op te bergen. Dit zijn 7 dingen die je maar beter niet in je badkamer kunt bewaren.

Medicijnen

Medicijnen zijn het beste houdbaar op kamertemperatuur. Aangezien het in je badkamer vaak warmer is, kunnen de medicijnen een deel van hun werking verliezen als je ze hier bewaart.

Sieraden

De vochtige omgeving in de badkamer versnelt het oxidatieproces van je sieraden, zodat ze er dof gaan uitzien. Bewaar ze liever in je slaapkamer, in bijvoorbeeld een apart doosje of rekje.

Make-up

Of je nu poeder, foundation of mascara draagt: alle make-up geef je maar beter een andere plaats dan onder de badkamerspiegel. Ze horen namelijk op kamertemperatuur te blijven, anders drogen ze uit. Lippenstift kan zelfs verkleuren in de badkamer. Ook nagellak kan snel vergaan.

Parfum

Die flesjes mogen er dan prachtig uitzien zo op een rijtje, parfum kan snel bederven in de badkamer, waardoor de geur en kleur veranderen. Waar bewaar je ‘m dan wel? Liefst op een koele, donkere plek, zoals je slaapkamer.

Elektronische apparaten

Je haardroger of een radio, om te genieten van een streepje muziek tijdens het douchen? Je doet het maar beter niet. Veel apparaten zijn kwetsbaar en gaan sneller stuk als ze worden blootgesteld aan vocht. Berg je haardroger op als je hem niet gebruikt en zoek naar ‘vochtproof’ alternatieven voor je apparaten in de badkamer.

Handdoeken

Omdat badkamers broedplaatsen zijn voor schimmels, is het verstandig handdoeken of lakens in een andere kamer op te bergen. Zorg er in elk geval voor dat je de badkamer voldoende laat verluchten, zodat schimmels geen kans krijgen.

Boeken of tijdschriften

Libelle lezen in bad? Alleen als je het niet erg vindt dat de pagina’s verkreukelen, want vocht en papier vormen niet zo’n goede combinatie. Je favoriete boek ligt dus veiliger op je nachtkastje.

Beeld: Getty Images

Deze handige weetjes komen ook steeds van pas:

Partner Content