Dieren en kinderen in huis? Ideaal!

Door De Redactie

Je (klein)kind zeurt je misschien al maanden de oren van je hoofd om een schattig hondje of een lieve poes te krijgen, maar tot nu toe hield je het been stijf. Jij ziet het namelijk niet zitten om iedere dag te stofzuigen om al het beestenhaar weg te krijgen en je man wil niet iedere avond door de bijtende kou voor een avondwandeling. En toch is een dier in huis goed voor de kids!

Minder allergie

Heel wat wetenschappers beweren dat kinderen die tijdens hun eerste levensjaren elke dag in contact kwamen met huisdieren minder vaak te maken krijgen met allergieën, hooikoorts en astma. Ook het immuunsysteem van deze kinderen is vaak stabieler dan dat van kinderen zonder huisdieren. Dit betekent dat kinderen met een hond of een kat in huis minder vaak ziek zijn!

Gezonder gewicht

Met een hond of kat in huis gaan je kids (en jij ook!) meer bewegen. De hond uitlaten bijvoorbeeld is de ideale vorm van lichaamsbeweging: jij kan er een toffe wandeling mee doen en je kinderen kunnen er lekker mee rennen en ravotten!

Minder stress

Uit onderzoek is gebleken dat het hebben van een huisdier voor minder stress binnen het gezin zorgt. Doordat de stress vermindert, maak je ook minder kans om ziek te worden. Je kinderen zullen de hond of kat bovendien als hun beste vriend beschouwen en zij zullen zich nooit eenzaam voelen.

Sociale kinderen

Kinderen die geleerd hebben om om te gaan met een dier, zijn vaak beter in staat om ook met andere kinderen om te gaan. Ze zijn vaak een stuk socialer en weten hoe ze goed met iemand anders moeten omgaan.

 

Grote interesse

Huisdieren zorgen ervoor dat kinderen geïnteresseerd raken in de natuur en in dieren in het algemeen. Hun nieuwsgierigheid wordt dus aangewakkerd en wat is er leuker dan een leer- of nieuwsgierig kind?

 

Partner Content