Drie handige tuintips van Bartel Van Riet

Drie handige tuintips van Bartel Van Riet

Toptuinier en tv-gezicht Bartel Van Riet verklapt zijn beste tuintrucs. Wedden dat je ze meteen gaat proberen?

3 handige tuintrucs

1.Wieden met een vork

”Wieden tussen opkomende groenten zoals wortelen kan soms een enorm prutswerkje zijn. Ik doe het altijd met een keukenvork. Duw de tanden onder het onkruid, hou het groen met je duim vast en lift de vork. Het plantje komt mee alsof het niets is en je vingers blijven (bijna) schoon. Komt er toch een jong groenteplantje los, dan duw je het gewoon weer in de aarde. Geleerd van een oude en wijze tuinman.”

2. Wit zand voor je gereedschap

”In mijn tuinhok staat altijd een emmer wit zand met wat smeerolie erdoor gemengd. Wanneer ik klaar ben met tuinieren, borstel ik mijn spade, schoffel, hak… goed af en duw ze dan een paar keer door het zand. In één beweging is het staal gereinigd en gesmeerd. Alles met een steel hang ik sowieso op; als het op de grond staat, gaat het roesten.”

3. Tequilamix verzacht jeuk

”’s Avonds zit ik heel graag buiten, het liefst middenin de natuur. Kom je een beetje in de buurt van water, dan heb je geheid muggenbeten. Zalfjes zijn niet aan mij besteed, maar ik heb intussen wel mijn trucjes om de jeuk tegen te gaan. Zoals een plakje citroen of limoen uit je cocktail, of nog beter: de tequilamix. Een flinke snuif zout en daarover een plakje limoen, en de beet trekt snel weg. Als ik echt niets bij de hand heb, dan leg ik er wat modder op en laat het drogen.”

Lees ook:

 

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)