Moestuintjes die weinig plaats vragen

Door De Redactie

Droom jij ook van een tuin vol verse groenten, maar heb je weinig plaats? Geen probleem, er zijn genoeg manieren om je groene vingers te laten kirren van plezier!

Hangzakken aan de muur

Als je echt weinig ruimte hebt, zijn hangzakken aan een muur of balkonleuning dé oplossing! Kruiden en slaatjes doen het hierin uitstekend. Experimenteer met kleur en bladstructuur voor een prachtig en zelfs trendy resultaat. Je wil immers dat die muur er ook mooi uitziet, toch?

Een haakje aan het plafond

Komkommers en tomaten doen het wonderwel uitstekend op hun kop. Dus kijk gerust eens naar boven. Daar aan het plafond heb je ongetwijfeld nog wel een plekje vrij voor een haakje en een hangzak.

Moestuinzakken waar je ze wil

Je kunt om het even welke zak gebruiken om wat lekkers in te kweken, maar er zijn speciale moestuinzakken op de markt die het je heel makkelijk maken. Ze worden gemaakt van polyethyleen, een sterke kunststof die tegelijk ook ademt. Onderaan zitten gaatjes die ervoor zorgen dat het overtollige water weg kan. Ook zijn deze zakken voorzien van handige oren, waardoor je ze eenvoudig kunt verplaatsen.

Zo’n mobiele moestuin heeft ook tal van andere voordelen: er komt minder onkruid in gewaaid, ze zijn veel goedkoper dan de doorsnee bak of pot en ze gaan jaren mee. Bovendien zijn ze ook heel handig op te bergen. 

Toveren met een moestuinbak

Een moestuinbak is al enkele jaren razend populair en dat hoeft niet te verbazen. Hij is makkelijk in gebruik, overzichtelijk en levert de beste groenten! Verder droogt deze grond sneller in het voorjaar, waardoor je vroeg kunt starten. Probeer zeker snijsla, spinazie, en radijzen uit. Die groeien snel en worden niet te groot. Wil je je rug sparen? Kies dan voor een hoger exemplaar.

Beeld: Getty Images

Groene vingers? Dan wil je deze artikels ook vast lezen!

Partner Content