Gezonde blikvanger in huis: eucalyptus

Gezonde blikvanger in huis: eucalyptus

Er zijn zo van die interieurtrends die zalig makkelijk zijn. Een paar takjes eucalyptus en je huis is klaar voor 2017!

Met z’n mooie grijsgroene kleur past eucalyptus in bijna elk interieur én kamer. De jonge bladeren hebben een ronde vorm, maar de bladeren van een volwassen boom zijn smal en sikkelvormig…aan jou de keuze!

Met een vers boeketje eucalyptus geurt je huis de eerste dagen heerlijk fris. Nadien zwakt de geur af, maar de takjes blijven wekenlang mooi. Ververs zeker je water eens per week, zo rotten de steeltjes minder vlug.

 

Daarnaast zijn de takken ook heel geschikt om te drogen. De groene kleur verandert in een blauwgrauwe tint. Hang een bos aan een touwtje aan het plafond of aan de muur of… laat je creativiteit haar werk doen! Je vindt er vast wel een leuke plaats voor.

Een natuurlijke, pure geur in je badkamer? Hang een bosje aan je doucheknop en klaar!

De sierlijke eucalyptus kun je drogen en inkaderen of je kunt er zelfs stempels van maken.

 

Voor wie graag een volledige eucalyptusplant wil, is een verpotte versie een goeie optie. Over de plek hoef je je geen zorgen te maken. Het is een makkelijke plant. Bij zowel weinig als veel licht blijven de takken van de eucalyptus mooi.

Buiten staat de plant ook goed zijn mannetje. De eucalyptus is winterhard en overleeft tot -15°C. Plaats de plant wel uit de wind, want daar houdt hij niet van. Om de ronde babybladeren te behouden, is snoeien noodzakelijk. Snoeien dus je dus best aan het einde van de winter of aan in het begin van de lente.

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)