Fleurige buitenideeën

Door De Redactie

Teiltje vol geluk

Vul een teil of bak met natte grond- er mag gerust een paar centimeter water op staan- en plant er gewone doterbloem in. Zet er een tweede teil bij en beplant die met een plant naar keuze. Zet beide planten in natte grond.

Creatief planten

De eerste bloembak die je beplant mag er best een zijn met een knipoog. Een oude geëmailleerde brooddoos bijvoorbeeld, in een opvallende kleur. Versterk het effect met plantjes in dezelfde tint.

Hangende tuin

Met een paar hangplantjes geef je meteen kleur aan je tuin of terras. De houders kan je gemakkelijk zelf maken. Buig een dunne, flexibele, koperen buis of stevige ijzerdraad rond het portje dat je wilt ophangen, teken af en zaag op maat met een ijzerzaagje. Knip een stukje koperdraad van ± 20 cm af, vouw dubbel en steek de helft in de ene kant van de buis, de andere helft in de andere. Zo blijft de koperen buis beter zitten. Neem een andere flexibele koperen bui van ± 1 m. Duw daar koper- of ijzerdraad doorheen en laat dat aan beide kanten een stuk uitsteken. Plooi die buis tot een hengsel. Maak met de uitstekende stukken het hengsel vast aan de ring rond de bloempot.

[imageid:1346163;width:240;height:;align:right;caption:Mini moestuin]

Mini moestuin

Misschien heb je binnen al wat groenten en kruiden voorgezaaid om alvast een voorsprong te nemen. Nog even geduld, en je zaailingen mogen een frisse neus halen. Op een houten tuinbank in de zon, met een kleine serre ene enkele houten bakjes, maak je een moestuintje dat niet alleen heerlijk oogst oplevert, maar ook nog eens mooi is om naar te kijken

Zonder snijbloemenhoek is het bloemenaanbod uit je eigen tuin niet altijd overvloedig. Geen nood: schilder een oud flessenrekje in een frisse kleur, zet er kleine vaasjes en potje in en vul die met enkele bloemen.

Partner Content