Gedaan met verspilling!

Advertorial

Wist je dat we elk jaar 1,3 miljard ton voedsel verspillen? Gelukkig bestaan er oplossingen om op een meer verantwoorde manier te consumeren. Het is goed voor je gezondheid, je portemonnee én de planeet … Want echt waar, alle beetjes helpen. Doe ook mee! #AlleBeetjesHelpen

Ontdek onze podcast over duurzaamheid:  een schat aan nuttige tips om thuis meer verantwoord te leven!

1. Transparante opbergbakjes als geheugensteuntje

Wedden dat je minder snel voedsel verspilt als je restjes zichtbaar in je koelkast liggen? Door ze in doorzichtige opbergbakjes te bewaren, vergeet je ze niet en blijven ze langer vers. Ook een draaiplateau in je koelkast is een goed idee, zo houd je alle restjes gemakkelijker in het oog.

KÖRKEN Voorraadpot met deksel, helder glas – € 2,50 (foto links)
IKEA 365+ Voorraadpot, rechthoek, glas – € 2,50 (foto rechts)

2. Sorteren maar!

Vind jij het niet altijd makkelijk om je afval te sorteren? Er bestaan speciale afvalbakken die je helpen om afval gemakkelijker te scheiden. Oké, we kunnen je niet garanderen dat je hoeveelheid afval kleiner wordt door te sorteren, maar je ziet wel duidelijk wat je weggooit. Dat is alvast een eerste stap naar positieve verandering … én een goede reflex voor het hele gezin.

HÅLLBAR Compostbak met deksel lichtgrijs – € 5

3. Bokalen om (bijna) alles in te bewaren

Bokalen met luchtdichte deksels, daar zijn wij gek op!  Ze staan niet alleen mooi in je keuken, maar zijn ook perfect om je droge voedingswaren in te bewaren en helpen om verspilling tegen te gaan. Heel simpel: gebruik een keukenweegschaal om de juiste verhoudingen af te wegen en je ingrediënten optimaal te gebruiken.

Wist je dat?

De HUVUDROLL zalmballetjes zijn 100% antiverspilling! Hoezo? Soms blijven er na het fileren van zalmfilets nog kleine stukjes vis aan de graten kleven. Sommige stukken zijn dan te klein om als filet te worden verkocht. Om ze niet weg te gooien, verwerken we ze tot iets anders: met speciale kammen verwijderen we alle graten en maken we er deze heerlijke balletjes van. Smullen geblazen!

HUVUDROLL Zalm-en kabeljauwballetjes – € 5,95/0,5 kg

IKEA X Too Good To Go

Voedselverspilling tegengaan, dat doen we allemaal samen! Ook IKEA doet mee via een partnerschap met Too Good To Go, een handige app die restaurants en winkels gebruiken om hun producten te verkopen en te voorkomen dat ze voedsel moeten weggooien. Alles wat aan het eind van de dag in de keukens van IKEA overblijft, kun je voortaan kopen voor een zacht prijsje. Byebye verspilling, welkom besparing!

Voor meer inspiratie, surf naar WWW.IKEA.BE