Lentefris huis: stel je eigen to-dolijst samen

Wat zijn de dingen die je écht gedaan wil hebben tijdens de Happy Home Challenge? Hoe stel je een efficiënte en realistische to-dolijst samen? De ultieme tips lees je hier. Zo kun je er in een wip aan beginnen!

1. Neem tijd voor je lijstje

Neem een kopje koffie, je favoriete schriftje en zet je rustig neer. Om een goed lijstje te maken, is het belangrijk om even de tijd te nemen. Wat zou je nu écht graag eens gedaan willen krijgen?

2. Deel je tijd realistisch in

Als je plannen maakt om je huis helemaal lenteklaar te krijgen, dan is té groot enthousiasme een gevaarlijk beestje. Alles moet zo snel mogelijk en zo grondig mogelijk. Maar dat hou je niet lang vol. Daarom maakten wij het makkelijk voor je met onze Happy Home Challenge. Ken jezelf en sta even stil wanneer je de opdrachten het liefste uitvoert. Ben je een ochtendmens of vlieg je er graag in na het werk of net voor het slapengaan?

3. Kamer per kamer

Maak het jezelf niet te moeilijk en overloop kamer per kamer in je hoofd. Plan geen reuzetaken zoals “Ik wil nu m’n kamer helemaal opnieuw schilderen”. Bij een lenteschoonmaak houden we het liever luchtiger: snel realiseerbare ideetjes. Foto’s aan de muur, je kamer opsmukken met bloemen, nieuw beddengoed, oude lakens weggooien: kleine acties, groot resultaat!

4. Maak iets moois van je lijstje

Er zijn heel wat leuke printbare lijstjes te vinden online. Snel geprint én leuk om naar te kijken!


5. Niets volplannen

Lijstjes kunnen eindeloos lang worden, en dan ben je het overzicht helemaal kwijt. Beperk je to-dolijst. Is je lijstje sneller afgewerkt dan gedacht? Heerlijk gevoel, toch?

Doe je mee met onze Happy Home Challenge? Samen maken we ons huis in 21 dagen helemaal lentefris. Klik hier om je in te schrijven en ontvang onze gratis Happy Home kalender om je op weg te helpen.

Partner Content