Getty Images

Zo vaak moet je het water in je vaas verversen

Ook jij hebt vast af en toe een bloemenboeket in je woonkamer staan. Maar hoe vaak vul je het water in de vaas bij en is dat eigenlijk echt nodig? 

Het water in je vaas verversen

Wachten tot je bloemen al het water hebben opgeslurpt, is alvast geen goed idee. Maar elke dag het water verversen is nu ook weer niet nodig.

Zolang je water zuiver en geurloos is, hoef je je immers geen zorgen te maken. Een propere vaas en genoeg kraantjeswater is voldoende om je boeket enkele dagen met rust te laten.

Na een dag of vier controleer je best even en moet je hoogstwaarschijnlijk de bloemen een vers badje geven.

water verversen vaas bloemen
Getty Images

Bloemen bijknippen

Vergeet dan ook niet de stengels wat bij te knippen om nog langer van je boeket te kunnen genieten. Snij ze schuin aan met een scherp mesje om schimmelvorming te voorkomen.

Nog meer tips om je boeket bloemen langer te laten leven? Haal de eventueel verwelkte bloemetjes op tijd weg en zorg ervoor dat er nooit groen blad maar enkel kale stengels in het water zitten.

water verversen vaas bloemen
Getty Images

Bloemen die lang houden

De ene bloem is de andere niet. Zo kan het zijn dat je op één dag tijd een bepaalde soort zienderogen ziet achteruitgaan, want niet elke bloem is sterk genoeg om het dagenlang in een boeket uit te houden. Zo is een veldboeketje prachtig, maar veldbloemen verwelken wel heel snel. Van een boeket dahlia’s geniet je dan weer langer. Ook van chrysanten, gerbera’s en anjers heb je vaak meer dan 10 dagen plezier.

Lees meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content