Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ikea wordt 30 jaar

Door De Redactie

Ikea blaast vandaag 30 kaarsjes uit. In 1984 zette het Zweedse woonwarenhuis voor het eerst voet aan grond in België. Sindsdien kunnen we niet meer zonder de Billy-boekenrekken, Pax-kasten, Faktum-keukens en natuurlijk...de Zweedse balletjes!

Een kleine terugblik

Ikea werd in 1943 in Zweden opgericht door Ingvar Kamprad. Een slimme ondernemer die nu tot één van de rijksten der aarde behoort. Ikea schoot als een paddestoel uit de grond en werd een wereldwijd succes.

De geheime formule

Wat maakt Ikea nu zo succesvol? Het woonwarenhuis is sterk in budgetvriendelijk design, volgt de laatste woontrends op de voet en is betaalbaar voor iedereen. Om de kosten te drukken, gebruikt Ikea het principe van de bouwpakketten. Het urenlange geklungel thuis is iedereen welbekend.

Flashback

We deden een kleine poll om te weten te komen welke Ikea-artikelen door de jaren heen iconisch zijn geworden. Ontdek hier de Ikea-iconen en ook enkele nostalgische beelden.