Rood, wit en groen: zo combineer je klassieke kleuren in je kerstversiering

Rood, wit en groen: zo combineer je klassieke kleuren in je kerstversiering
© Maisons du Monde

Kerstversiering mag, maar hoeft zeker niet altijd over the top zijn. Met klassieke kleuren zoals rood, wit en groen in je kerstversiering maak je het extra gezellig, en wij vertellen je graag hoe je ze combineert in je interieur.

Klassieke kerstversiering

Bij kerst horen klassieke kleuren als rood, wit en groen. Ze zorgen niet alleen voor warmte in je interieur, maar geven je kerstdecoratie een traditionele toets.

  • Combineer rood, wit en groen in hetzelfde kleurenpalet voor een ultiem kerstgevoel. Kies voor kerstrood, felgroen en sneeuwwit, maar ook zachtere varianten zijn mooi samen.
  • Hou de drie kleuren in balans, of laat één kleur de bovenhand nemen voor een meer uitgesproken stijl. Meer rood zorgt bijvoorbeeld voor meer warmte, terwijl meer wit een winters gevoel weerspiegelt. Groen brengt dan weer rust en harmonie met zich mee.
  • Houten kerstversiering en een frisse, Scandinavische stijl staat erg mooi bij klassieke kerstkleuren. Maar er zijn nog talloze andere manieren om rood, wit en groen te combineren: met roze voor meer romantiek of met fellere kleuren voor een eclectische stijl, bijvoorbeeld.
  • Voeg nog een vleugje goud of zilver toe voor een feestelijk, glamoureus accent. Denk maar aan een aantal ornamenten, een slinger of leuke beeldjes in je interieur.

Laat je inspireren!

Kerstversiering in rood, wit en groen

Zin om zelf aan de slag te gaan met rood, wit en groen in je kerstversiering? Wij selecteerden alvast een aantal items waar we helemaal blij van worden.

1 Notenkraker

Maisons du Monde, € 12 voor een set van 12.

2 Bord

klassieke kerstkleuren

Maisons du Monde, € 9,99.

3 Kerstkaars

rood wit groen kerstdecoratie

Casa, € 6,95.

4 Auto met verlichting

klassieke kerstkleuren

Intratuin, € 29,99.

5 Kerstballen in wit, rood en groen

Decoris, € 21,50 voor een set van 20 stuks bij De Bijenkorf.

6 Theelichthouder

klassieke kerstversiering

IKEA, € 9,99.

7 Kerstballen

Decoris, € 18,96 voor zes stuks bij fonQ.

8 Set van drie geurkaarsen

HEMA, € 11.

9 Kerstkrans

rood wit groen kerstversiering

WDMT, € 29,95 bij bol.com.

Meer over kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)