Moestuin in maart: warm achter glas

Door De Redactie

Wie zweert bij tomaten, pepers en komkommers gaat bij voorkeur aan de slag in een warme en lichte  ruimte. En wie tomaten en pepers wil oogsten in ons klimaat, zaait ze best voor midden april. 

Tomaten

Kerstomaat, vleestomaat, pruimtomaat, zebratomaat, … Je kan het zo gek niet bedenken, of het bestaat. Elke tomatenfanaat heeft zijn favoriet. Maar wie wil genieten van deze zomerse smaakbommetjes, moet er op tijd bij zijn.

Tussen het zaaien en uitplanten zitten al makkelijk 8 weken, en dan duurt het nog zo'n 2 maanden vooraleer je de eerste vruchten kan oogsten. Daarom wordt het aangeraden om er in maart al aan te beginnen. Zaai ze op een warme plaats met veel licht. Heb je geen serre? Ook de keuken is hiervoor geschikt!

Pepers

Deze pikante planten doen er maar liefst 10 weken over vooraleer ze naar buiten kunnen. Dus één advies: begin op tijd! Ook deze fragiele scheutjes hebben, net als tomaten, nood aan veel licht en warmte.

Paprika's

Alweer hetzelfde verhaal: veel licht en warmte nodig om goed te groeien. De paprika gaat wel iets sneller dan de peper, waardoor deze ook in april nog gezaaid kan worden. 

Partner Content