Copper tea kettle, tea cup, and spoon

Nieuwe interieurtrend: accenten met koper

Accenten in je interieur, het is de ideale manier om wat leven in huis te brengen. Koper is momenteel erg hip én past overal bij. Dit metaal geeft je interieur bovendien een extra warme toets. 

Om een neutrale achtergrond op te fleuren

Wil je dat je koperkleurige elementen echt gezien worden, plaats ze dan voor een witte muur. Zo krijgt de ruimte een veel lichter gevoel.

https://www.instagram.com/p/BXYTtOLjHkh/?tagged=copperinterior

Geometrie

Het is zeer gewaagd om verschillende geometrische vormen te combineren, maar als je het goed doet, maakt het je interieur visueel interessant. Industriële woningen zijn heel geschikt voor geometrische vormen, terwijl je in een traditioneel huis best voor een minder opvallend element kiest.

https://www.instagram.com/p/BX7R3jNldbN/?tagged=copperinterior

Combineren met andere metalen

Wil je een luxueuze uitstraling? Kies bijvoorbeeld voor koperen potten en pannen wanneer je een inox keuken hebt. Koper, goud en brons hebben een warme uitstraling, waar chroom en staal het omgekeerde uitstralen. Combineer daarom twee materialen uit beide categorieën voor de juiste balans. Hou er wel rekening dat er slechts één metaal dominant mag zijn: beperk de accenten in het andere metaal tot één of twee stuks.

https://www.instagram.com/p/BSqHUnRhPhe/?tagged=copperinterior

Koperen accesoires

Heb je liever wat minder opvallende accenten in je huis? Grote of kleine accessoires maken al een heel verschil. Denk aan kaarshouders, handvaten aan de kasten, schalen, bloempotten of een vaas. Laat kleinere stukken telkens terugkomen in dezelfde ruimte om duidelijk te maken dat koper de rode draad is in je interieur. Grotere stukken stralen in hun eentje.

https://www.instagram.com/p/BXgfrkNlwWG/?tagged=copperinterior

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook:

Partner Content