Online kerstinkopen: Shop verstandig

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

Publireportage

December is de geschenkenmaand bij uitstek! En we gaan steeds vaker op het internet om cadeautjes te shoppen. De online verkoop is nog toegenomen tegenover vorig jaar, niet alleen bij de reuzen van de e-commerce maar ook bij de kleine shops. Winkelen voor de feesten zonder de deur uit te moeten, is natuurlijk heel praktisch. Maar je neemt best enkele voorzorgen om problemen te voorkomen.

1. Kijk na of de website beveiligd is

Je bent op een beveiligde pagina als het adres met “https://” begint. De ‘s’ staat voor ‘security’ en betekent dat de tussen jouw computer en de webwinkel uitgewisselde informatie veilig is.

2. Lees de algemene verkoopvoorwaarden

Er bestaat leukere lectuur, dat is waar, maar het is de beste manier om onaangename verrassingen met de voorwaarden voor de levering, de eventuele terugzending of de annulering te vermijden. Een gewaarschuwde shopper is er twee waard!

3. Onderzoek de reputatie van de website

Kijk op de sociale netwerken of de webwinkel er aanwezig en actief is. Lees ook de recensies van zijn klanten. Dat geeft je een beeld van de ernst van het bedrijf.

4. Informeer naar de leveringstermijnen

Let op dat je de verschillende vermelde datums niet met elkaar verwart. Er kunnen verscheidene dagen verlopen tussen de behandeling van je bestelling, de verzending en de levering. Vermijd stress en wacht dus niet tot het laatste ogenblik!

5. Controleer de goede staat van het pakje

Staat de bezorger met je pakje aan de deur? Neem even de tijd om te kijken of het in goede staat is. Als het beschadigd is, kun je het beter weigeren en terugbetaling vragen.

Cofidis, je partner in vertrouwen

Vertrouwen is essentieel om te bereiken wat je wilt – en dat niet alleen bij het online shoppen. Het is ook een heel belangrijke waarde voor Cofidis.

Een omscholing, een gezinsuitbreiding, werken in je woning, … het leven is vol veranderingen. Soms zijn ze verwacht, soms helemaal onvoorzien. De stap zetten, je dromen waarmaken, je dagelijkse verantwoordelijkheden opnemen – je bent vrij om te leven zoals jij dat wilt.

Cofidis is een betrokken partner die je kunt vertrouwen en die je helpt om je plannen uit te voeren. Dit zijn de troeven waar je op kunt rekenen:

  • Wij luisteren naar je en begeleiden je op lange termijn, zonder te oordelen
  • Onze kredietvoorstellen zijn eenvoudig en duidelijk
  • Wij zoeken de beste financiële oplossing voor jouw situatie
  • Je kunt ons op verschillende manieren bereiken (telefoon, e-mail of chat, zoals je verkiest)

Vooruit op jouw manier, met Cofidis.