Getty Images

5 manieren om je televisie stijlvol in je interieur te verbergen

Door Sara Dekens

We genieten allemaal weleens van een rustig avondje voor de televisie. Mooi, toch? Iets minder mooi doorgaans is het televisietoestel zelf. Tegenwoordig neemt het wat omvang betreft bijna de helft van je muur in. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je televisie stijlvol in je interieur te verbergen.

1. Verbergen in een kast

Een kast om je televisie in te verbergen is de meest voor de hand liggende en meteen ook een relatief makkelijke manier. Dan hebben we het natuurlijk niet over de zware tv-kasten die je grootmoeder vroeger in de woonkamer had staan. Vandaag de dag zijn er heel wat trendy oplossingen te bedenken. Een wandmeubel waarbij de televisie slechts een stukje in beslag neemt is erg populair. Omdat er nog ruimte is voor bijvoorbeeld boeken en decoratieve elementen neem je de aandacht weg van je televisie.

2. Ga voor een zwarte muur

Een andere manier om je tv niet te laten opvallen in je interieur is door ‘m te laten opgaan in het geheel. Dat doe je door de muur achter de televisie zwart te verven. Een fijne oplossing als het gaat om een korte muur, maar een groot oppervlak in een donkere kleur is behoorlijk indrukwekkend. Als je ervan houdt is een donkere muur knus en warm, maar niet iedereen is een liefhebber van zwart in het interieur.

3. Vermommen als kunst

Heb je liever een kunstwerk aan je muur hangen dan een televisie? Dan is er goed nieuws. Tegenwoordig zijn er tv-toestellen op de markt waarvan het frame doet denken aan een schilderij. Zet je deze televisie uit? Dan zie je in de plaats van een zwart scherm een beeld van een kunstwerk of een foto naar keuze. Als je er nog enkele echte fotokaders rond hangt, gaat dit toestel helemaal op in het geheel. Dankzij een speciale muurbeugel zit er geen ruimte tussen de muur en de tv, net als bij een echt schilderij.

televisie verbergen interieur woonkamer

Samsung The Frame 55LS03A (Coolblue, € 899)

4. Vervang je televisie door een projector

Vandaag de dag hebben verschillende projectoren een fantastische beeldkwaliteit die niet hoeft onder te doen voor je televisie. Wil je geen tv-toestel in het zicht? Vervang het dan door een goede beamer die je aan het plafond bevestigt. Jouw favoriete film of serie projecteren doe je op een witte muur of een speciaal scherm dat je enkel afrolt als je het gebruikt.

5. In de slaapkamer

Tegenwoordig hebben de meeste mensen niet enkel een televisie in de woonkamer staan. Ook in de slaapkamer kijken we graag naar onze favoriete series. Wil je het toestel in deze kamer verbergen? Dan kun je dezelfde tips toepassen en het in een ingebouwde kast plaatsen bijvoorbeeld. Al betekent dat dat je een ander plekje moet zoeken voor een deel van je kleding, schoenen of accessoires.

Wist je dat je ook gewoon een bed kunt kopen met een ingebouwde tv-lift?

televisie verbergen interieur woonkamer

Boxspring Unik Varje met TV-lift (Beter Bed, € 4649)

Bron: woonlovers.nl

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content