Getty Images

8x bloemen en planten voor in je stadstuin

Niet elke bloem of plant doet het goed in een stadstuin. Bloem-en plantensoorten die het hele jaar iets te bieden hebben zijn dan ook de beste optie. Deze bloemen en planten doen het goed in het microklimaat van een stadstuin:

Citrusbomen

Citroenen, appelsienen, pomelo’s…Alle citrusbomen houden van een microklimaat en groeien goed binnen de stadsmuren.

https://www.instagram.com/p/Be8CIqplrn7/?tagged=citrustree

Vlijtige liesjes

Vlijtige liesjes hebben weinig zonlicht nodig, dus de schaduw van je stadstuin is ideaal. Van mei tot oktober heb je plezier van je vlijtige liesjes.

https://www.instagram.com/p/BfECbgFBr2y/?tagged=impatiens

Klimop

Klimop is een ideale oplossing voor lelijke muren. De plant werkt als een extra isolatielaag dat je muur droog houdt. Klimop kan het hele jaar gesnoeid worden, maar in de winter vallen de bladeren wel grotendeels af.

https://www.instagram.com/p/BXDDpbfhlxS/?tagged=klimop

Druivelaars

In een zonnige en beschutte plaats staat een druivelaar perfect. Slechts twee flinke snoeibeurten (winter en zomer) houden je druivelaar in topconditie. Wel opletten, want druivelaars zijn snelle groeiers!

Getty

Hortensia’s

Hortensia’s doen het goed bij zonlicht en halfschaduw. De middagzon is te fel voor de hortensia, dus een beschut plekje is ideaal. Bovendien zijn ze redelijk winterhard, dus hoef je er in het najaar niet té veel aandacht aan te schenken.

https://www.instagram.com/p/g4cVS-iTPi/?tagged=hydragenia

Vetplanten

Om een mooie stadstuin te hebben moet je niet altijd kiezen voor bloemen. Vetplanten geven je tuin een extraatje zonder dat ze vragen om veel verzorging. Genoeg water en licht (plaats ze niet naar het zuiden) is voldoende voor je vetplantjes.

https://www.instagram.com/p/BeyCcTalto9/?tagged=succulentsgarden

Taxushaag

Een taxushaag is een goede oplossing voor de randen van een stadstuin. De haag groeit lang, traag en blijft ook in de winter doorgroeien. Ideaal voor als je weinig tijd hebt voor de verzorging van je tuin.

Lavendel

Lavendel in een kleine stadstuin zorgt voor een instant zomergevoel. Deze struik heeft bijna geen water nodig en kan perfect tegen zomerse temperaturen. Snoeien in de herfst en lente is wel nodig!

https://www.instagram.com/p/BfH66KXBwyM/?tagged=lavender

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content