Vier topbloemisten over hun favoriete bloementrends

Door De Redactie

Benieuwd welke boeketten dit jaar jouw vazen vullen? Dit zijn de bloementrends van 2017!

Een vleugje exotisch

 Kim van Studio Blomma:

“Veel bloemisten kiezen bewust voor bloemen van bij ons, wat heel positief is, maar ik merk dat er ook veel vraag is naar speciale bloemen, vaak met een tropisch tintje. Zowel de vorm als de kleur van bijvoorbeeld de protea of nutan trekt meteen de aandacht. Die strakke bloemen geven niet alleen extra karakter aan boeketten; omdat ze heel sterk zijn, gaan ze erg ook lang mee. Boeketten mogen knallen tegenwoordig: je kunt gerust oranje, roze en paars met elkaar combineren. Zo zorg je meteen voor wat vakantiegevoel in huis.” (www.studioblomma.be)

Apart & asymmetrisch

 Jonas, eigenaar van Blomster:

“Ik maak mijn boeketten vooral op het gevoel. De selectie in de winkel is volledig naar
mijn eigen smaak, maar het zijn wel altijd seizoensbloemen uit België en Nederland. Ik probeer altijd de beweging van de bloem te respecteren, wat vaak in een asymmetrisch boeket resulteert. Dat heeft iets oprechts, iets hedendaags. Van boeketten met bladgroen, ben ik geen fan. Dat groen trekt veel aandacht én doet de bloemen sneller verwelken. Nu, als klanten een andere mening hebben, dan maak ik met plezier een boeket naar hun smaak.” (www.blomster.be)

Meer naturel

 Christine, bloemiste bij Citybloem:

“In de 25 jaar dat ik in het vak zit, heb ik heel wat zien veranderen in de manier waarop we bloemen presenteren. We zijn in België lang beïnvloed geweest door de Hollandse trends, ronde boeketten met veel appelblad als bladgroen en weinig bloemen. Nu mag het weer helemaal anders: we werken natuurlijker en schikken bloemen in de vaas in plaats van ze te binden volgens de klassieke technieken. Dat maakt het werk een stuk leuker, wanneer er geen regels meer zijn. Boeketten bestaan vaak enkel uit bloemen, maar ook eucalyptus kan. Dat zorgt meteen voor meer ‘body’, het ziet er leuk uit én het ruikt fantastisch lekker.” (www.citybloem.com)

Grote bloemen

Anton, hoofdstylist bij Bloomon:

“In 2017 gebruiken we steeds meer opvallende vormen. Denk aan een reuze pioenroos,
een dahlia of delphinium. Boeketten bestaan niet meer uit twintig kleine, maar eerder uit tien verschillende grote, opvallende bloemen. De vormen zijn eenvoudig, het kleurgebruik is puur. Zo creëer je een openheid en lichtheid in het boeket. Wij geven onze bloemen graag de aandacht die ze verdienen. Daarom gebruiken we elke bloem slechts één keer en zorgen we voor hoogteverschillen en weinig bladvulling. Omdat alle bloemen uniek zijn, heeft iedere bloem zijn eigen plekje. Zo hou je het luchtig. Je ziet ook geregeld bloemen opduiken die niet overal te koop zijn.” (www.bloomon.be)

Ook interessant:

 

Partner Content