Tuinieren in potten en bakken

Bloemen en planten, groenten en kruiden: je hoeft geen tuin te hebben om er volop van te kunnen genieten. Tuinieren kan ook in potten en bakken. Libelle publiceerde speciaal voor kleine ruimtes een boek met 55 originele ideeën en een heleboel tips om van ieder plekje thuis een oase van groen en kleur te maken. 

‘Tuinieren in potten en bakken‘ is een bron van inspiratie waarmee je meteen aan de slag kunt. Zo kun je stap voor stap je eigen speelterras voor bijen en vlinders maken.

 

Een speelterras voor bijen en vlinders

Dit heb je nodig:

  • verschillende potten en bakken (afhankelijk van je beschikbare ruimte)
  • kleikorrels
  • ¾ potgrond met ¼ zand
  • en planten natuurlijk!

Welke planten trekken bijen en vlinders aan?
Bijen en vlinders zijn al vanaf februari actief, dus geef ze verschillende soorten bloemen om ze zo lang mogelijk te helpen voeden.

Voor de lente: vergeet-me-nietje, zenegroen
Voor de zomer: kamperfoelie, petunia, balsemien
Voor de herfst: asters, zonnebloemen

Kies een grote variatie aan planten die niet hoger worden dan 60 à 70 cm. Die combineer je met een aantal geurige tuinkruiden: tijm, hysop, rozemarijn, bonenkruid, verbena, citroengras… zijn allemaal geschikt voor een plekje in de zon. Voor een balkon met meer schaduw kies je beter lievevrouwebedstro, longkruid, citroenmelisse, bieslook, peterselie en kervel.

Hoe ga je te werk?
Controleer of je bakken en potten gaatjes in de bodem hebben voor de drainage. Als dat niet het geval is, boor je ze erin. Leg op de bodem een laagje kleikorrels. Vul verder op met het mengsel van potgrond en zand en plant er de gekozen planten in. Combineer daarbij bloeiers in één grotere pot, keukenkruiden in een andere. Petunia’s kun je in mandjes of schalen in de hoogte ophangen.

bijenterras

Ontdek nog meer originele ideeën met bloemen, planten en kruiden in het nieuwe bookzine  ‘Tuinieren in potten & bakken’ van Libelle. Nu te koop in pakket met Libelle voor € 10 of bij magstore voor € 8,95.

Partner Content