Getty Images

5 redenen om voor tweedehands meubels te kiezen

Door Sara Dekens

Hou jij ook zo van tweedehands meubels? Het is niet alleen leuk om te gaan snuisteren in gezellige winkels of op leuke websites, maar het heeft nog veel meer voordelen. Lees maar!

Ga voor kwaliteit

Voor kwaliteitsvolle meubels moet je doorgaans een serieuze duit neertellen. Tenzij je ze tweedehands koopt natuurlijk. Op zo’n moment wordt het niet enkel betaalbaar voor jou, maar weet je ook dat je meubel waarschijnlijk nog een lange tijd zal meegaan. Want kwalitatieve meubels zijn vaak het resultaat van echt vakmanschap en veel liefde. Dat is toch exact wat je in je interieur wilt?

Bovendien worden oude meubels als je ze goed verzorgt mooier met de jaren. Ben je verliefd geworden op een uniek stuk, maar heeft het wat liefde nodig? Vaak doet een grondige schoonmaakbeurt al veel. Gaat het om een houten meubel, dan kan schuren en een nieuwe laag vernis of verf ook soelaas bieden.

Een stuk met een verhaal

Kies je voor een tweedehands meubelstuk, dan krijg je er vast eentje met een verhaal. Vraag gerust aan de verkoper of hij je kan vertellen waar het vandaan komt of wie het ontworpen heeft. Misschien gaat het wel om een uniek exemplaar of een familie-erfstuk. Het is alleszins het vragen waard. En anders begint het meubel gewoon aan een nieuw verhaal bij jou.

Beter voor je budget

We zeiden al dat tweedehands meubels kopen in de meeste gevallen een stuk vriendelijker is voor je bankrekening. Het kan echter ook zijn dat je door de keuze voor tweedehands toch die ene designstoel kunt kopen die nieuw niet in je budget zou passen. Bovendien ben je er zeker van dat dat designstuk nog lange tijd zijn waarde houdt of misschien zelfs duurder wordt? Het kost dus misschien wat meer tijd om op zoek te gaan naar spullen die perfect in jouw interieur passen, maar meer kwaliteit voor minder geld is altijd goed, toch?

Regelmatig wisselen

Hou je ervan om regelmatig andere meubels te kopen of een nieuw item toe te voegen aan je interieur? Ook dan zit je gebeiteld als je voor tweedehands kiest. Het is niet alleen financieel een haalbare kaart, maar het is ook goed voor je gemoedsrust.

Dingen vervangen die nog prima in orde zijn is namelijk zonde, tenzij je ze gewoon ruilt voor iets anders. Heb je zin in een andere fauteuil, ga dan op zoek naar een tweedehands exemplaar en verkoop jouw oud model. Zo ben je zelf tevreden en maak je iemand anders blij met jouw zetel. Win-win!

Gezondere lucht

Deze laatste reden waarom je beter voor tweedehands kiest, is niet zo voor de hand liggend, maar daarom niet minder belangrijk. Budgetvriendelijke nieuwe meubels bevatten vaak lijmen of andere schadelijke chemische stoffen die langzaam vrij kunnen komen. Bij tweedehands meubels heb je dit probleem niet en kun je gerust vrijuit ademen!

Bron: duurzaamthuis.nl

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content