Getty Images

6 manieren om een verloren hoek in te richten

Door Sara Dekens

Heb jij ook hoekjes in huis waarvan je niet weet wat je ermee kunt doen? Zonde toch, want ook die op het eerste gezicht verloren hoek verdient onze aandacht. Met deze tips style je deze hoekjes probleemloos.

1. Een lees- of chillhoekje

Een hoek zonder functie tover je in no time om in een gezellig chillhoekje. Het enige dat je nodig hebt is een comfortabele fauteuil en – als je er graag leest – een mooie en praktische lamp. Kleed het hoekje aan met een zacht vloerkleed, kussens en een plant of droogbloemen.

2. Hoekkast

Dat je nooit voldoende bergruimte hebt wist je waarschijnlijk al, maar had je er al aan gedacht dat een vergeten hoekje de oplossing kan zijn? Een speciale hoekkast zorgt niet enkel voor meer plaats om je spullen op te bergen, het ziet er ook erg leuk uit. Ga jij voor een nieuw meubel of vind je het fijn om een oude hoekkast nieuw leven in te blazen met een fris laagje verf?

3. Je thuis werkplek

Nu thuiswerken meer en meer ingeburgerd raakt, verdient je home office de nodige aandacht. Die ene verloren hoek in je woonkamer is perfect voor een klein tafeltje of een heus hoekbureau.

4. Speelhoekje voor de kinderen

Heb je kinderen in huis? Dan is een speelhoek een must! Vaak heb je hier geen aparte kamer voor nodig. Baken die ene loze hoek in de woonkamer af als speelruimte, zodat je altijd zicht heb op wat die kleine rakkers uitsteken.

5. Plankjes

Geef die verloren hoek meteen een nuttige functie door verschillende plankjes tegen de muur te bevestigen. Ideaal om je boekencollectie een mooi plekje te geven, maar even leuk om enkel wat decoratieve elementen op te plaatsen. Een fotokader, een klein plantje, gezellige kaarsjes of een aroma diffuser bijvoorbeeld.

6. Verloren hoek: urban jungle

Groen in huis is altijd een goed idee. Creëer je eigen urban jungle in de woonkamer door verschillende planten in een hoekje bij elkaar te zetten. Let er wel op dat je voldoende licht hebt! In de hoogte werken doe je door te werken met een piëdestal of een krukje. Je kunt ook planten op een wandrek plaatsen of een hangplant aan het plafond hangen.

Bronnen: roomed.nl, homedeco.nl

De beste interieurtips voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content