Vleermuis aan huis

Door De Redactie
In Dieren in nesten (één) trakteert Chris Dusauchoit je elke week op informatieve en aangrijpende dierenverhalen. In het nieuwe seizoen geeft hij extra aandacht aan onze inheemse dieren die het moeilijk hebben, en wordt het zo klaar als een klontje hoe jij schattige diertjes zoals de bij, de mus of de egel ... kan helpen in je tuin. Lees de tips voor de vleermuizen!

In de nieuwe rubriek ‘Dieren in nesten Bouwt’ nodigt Chris Dusauchoit je uit om mee te bouwen aan een nieuw natuurgebied voor onze inheemse dieren. Dat kan door eenvoudige ingrepen op je terras, balkon of in je tuin. Op www.een.be/diereninnesten kan je aangeven welke acties je uitgevoerd hebt om zo vierkante meters natuur te verzamelen. En je kan er ook een mooie prijs mee winnen!

In Dieren in nesten van 12 maart stonden de vleermuizen centraal. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn deze diertjes helemaal niet akelig, en vliegen ze niet in je haren. Vleermuizen zijn juist erg nuttig; ze vangen op één nacht zo’n 3000 insecten waaronder veel muggen. Een goede reden om een vleermuis in de buurt te hebben!

Met deze tips kan je de prachtige diertjes een handje helpen

  • Tip 1: Geef de vleermuis onderdak! Je hoeft geen grote werkzaamheden te plannen. Een nestkastje in je tuin hangen is ruimschoots voldoende! De favoriete plekjes van de vleermuis omvatten ook spouwmuren, rolluikkasten of spleten onder de dakpannen.
  • Tip 2: Plant een nachtbloeier. Lamperfoelie, bijvoorbeeld, trekt nachtvlinders aan; een heerlijk hapje voor vleermuizen. En de plant verspreidt ook een heerlijke geur!
  • Tip 3: Tournée générale: zet een drinkschaal buiten
  • Tip 4: Maak je tuin vleermuisvriendelijk door de juiste planten en bloemen aan te bieden. Lees de Natuurpunt folder ‘Tuinieren voor Vleermuizen’.
  • Tip 5: Bind de kat de bel aan. Katten houden van muizen, maar ook van vleermuizen. Houd je kat ‘s nachts bij voorkeur binnen.

Lees meer over de vleermuizen en de tips op www.natuurpunt.be/bouwmeevoordevleermuis

Partner Content