Wat zegt je hond met zijn staart?

Kwispelen, laten hangen of hoog in de lucht: wat zegt je hond met zijn staart? Dierenarts Kim Broes geeft het antwoord:

“Als je alleen naar de staart kijkt, krijg je geen volledig beeld van het gemoed van je hond. Sowieso moet je ook naar de lichaamshouding en de omgeving kijken. Toch kun je aan de staart een beetje zien hoe je hond zich voelt.”

  • Staart hoog in de lucht? “Dit kan betekenen dat je hond gelukkig is, maar ook dat hij dominant of zelfs kwaad is. Een hond die aan een hek staat te grommen, zal zijn staart hoog in de lucht houden, maar een hond die met een balletje speelt ook. Eén ding is zeker: opgewonden is hij.
  • Staart horizontaal? “Dit betekent dat je hond rustig is. Is een hond op zijn dooie gemakje aan het rondsnuffelen, dan zal hij zijn staart altijd horizontaal houden.”
  • Staart tussen de benen? “Vaak betekent dit dat je hond bang is. Al zijn er ook varianten. Kwispelt je hond snel met een lage staart, dan kan het ook zijn dat je hond best blij is, maar tegelijk een beetje onzeker.”

www.dierenartsbroes.be

Ook interessant:

Vorig artikel
VIDEO: Deze lenige oma van 91 steelt de (turn)show
Volgend artikel
Onderzoek: zo lang vrijen we gemiddeld

Dicht-bij-huis-safari in het Monde Sauvage safaripark

Nog geen plannen voor deze zomer? Shedeals selecteerde enkele super leuke, creatieve, sportieve en informatieve uitstapjes speciaal voor jou en je familie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een safari zonder ver te reizen? In safaripark Monde Sauvage kan je naar hartenlust kijken naar de olifanten, giraffen, zebra’s, … Jij bent er toch klaar voor?

gratis