Wat zegt je hond met zijn staart?

Wat zegt je hond met zijn staart?

Kwispelen, laten hangen of hoog in de lucht: wat zegt je hond met zijn staart? Dierenarts Kim Broes geeft het antwoord:

“Als je alleen naar de staart kijkt, krijg je geen volledig beeld van het gemoed van je hond. Sowieso moet je ook naar de lichaamshouding en de omgeving kijken. Toch kun je aan de staart een beetje zien hoe je hond zich voelt.”

  • Staart hoog in de lucht? “Dit kan betekenen dat je hond gelukkig is, maar ook dat hij dominant of zelfs kwaad is. Een hond die aan een hek staat te grommen, zal zijn staart hoog in de lucht houden, maar een hond die met een balletje speelt ook. Eén ding is zeker: opgewonden is hij.
  • Staart horizontaal? “Dit betekent dat je hond rustig is. Is een hond op zijn dooie gemakje aan het rondsnuffelen, dan zal hij zijn staart altijd horizontaal houden.”
  • Staart tussen de benen? “Vaak betekent dit dat je hond bang is. Al zijn er ook varianten. Kwispelt je hond snel met een lage staart, dan kan het ook zijn dat je hond best blij is, maar tegelijk een beetje onzeker.”

www.dierenartsbroes.be

Ook interessant:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)