De Lijn geeft een gratis maandabonnement aan alle kinderen die naar het eerste middelbaar gaan

De Lijn geeft een gratis maandabonnement aan alle kinderen die naar het eerste middelbaar gaan

Start jouw kind na de zomer in het middelbaar onderwijs? Goed nieuws, want De Lijn deelt een gratis maandabonnement uit aan alle eerstejaars. Het doel: jongeren stimuleren om het openbaar vervoer te nemen. 

De Buzzy Pazz

Ongeveer 34 procent van de jongeren tussen twaalf en zeventien had vorig jaar een jongerenabonnement, ook wel de Buzzy Pazz genoemd, van De Lijn. Het gratis maandabonnement, dat De Lijn in september aan de eerstejaars van het middelbaar geeft, moet de jongeren een duwtje in de rug geven om gebruik te maken van de bus of de tram.

Maar liefst 64.533 scholieren, geboren in het jaar 2007, krijgen binnenkort een brief in de bus met de uitleg. Is je zoon of dochter een jaar ouder of jonger, maar start het toch in het eerste middelbaar? Dan kun je met een getuigschrift van het lager onderwijs of het inschrijvingsbewijs van het secundair onderwijs ook een gratis maandabonnement aanvragen.

Vergeet je niet te registreren!

Voor zo’n maandabonnement van De Lijn, betaal je voor jongeren tussen 12 en 24 jaar oud 33 euro. Die moet je dus, als je een eerstejaars in huis hebt, in september niet betalen. Als je zo’n proefabonnement wil, moet je je vóór 1 juli registreren via www.delijn.be/probeeractie.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)