Het Eurovisiesongfestival 2020 gaat door in … Rotterdam!

Het Eurovisiesongfestival 2020 gaat door in ... Rotterdam!

Duncan Laurence, de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv, haalt het liedjesfestijn naar Nederland volgend jaar. De organisatoren maakten net bekend dat Rotterdam de rol van gaststad op zich zal nemen.

Grote eer

Zowel Maastricht als Rotterdam waren er als de kippen bij om het grote muziekfestival te organiseren, maar nu is de kogel door de kerk: de eer is aan Rotterdam!

De Ahoy diende al eerder als locatie voor grote evenementen, zoals het Junior ­Eurovisiesongfestival 2007 en de Europese MTV Awards 2016. “De perfecte arena qua capaciteit en technische faciliteiten, accommodaties, infrastructuur en bereikbaarheid”, klinkt het bij de organisatie van het songfestival.

Vierde overwinning

Het evenement werd al vier keer in Nederland georganiseerd, namelijk in Hilversum, Amsterdam en twee keer in Den Haag. Maar nu is het dus de beurt aan Rotterdam. Kijk en luister je nog eens mee naar het schitterende winnende nummer, ‘Arcade’ van Duncan Laurence?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook deze artikels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)