Frank Deboosere: al 30 jaar door weer en wind

Frank Deboosere: al 30 jaar door weer en wind
Feest aan de Reyerslaan, want op maandag 12 maart is het op de dag af 25 jaar geleden dat Frank Deboosere zijn carrière begon als weerman bij de VRT. In 1987 werd hij samen met Georges Kuster, Bob De Richter en zijn vrouw Hilde Simons aangeworven om een weerploeg te vormen rond toenmalig weerman Armand Pien. Toen Pien in de zomer van 1990 met pensioen ging, traden Frank Deboosere, Bob De Richter, Georges Kuster en Peggy De Meyer in zijn voetsporen. In de jaren negentig kwamen later ook Sabine Hagedoren, Michel De Meyer, Ron Cornelissen en Eric Goyvaerts in dienst bij de VRT. Van het rijtje weermannen en -vrouwen dat de opvolging van Armand Pien moest garanderen, blijven sinds 1997 enkel nog Frank Deboosere en Sabine Hagedoren over. Zij nemen afwisselend het weerbericht voor hun rekening.

Voor sommigen een vage herinnering, voor anderen in het geheugen gegrift. Op 12 maart 1987, exact dertig jaar geleden, presenteerde Frank Deboosere voor de allereerste keer het weer op de toenmalige BRT. En nog steeds is hij dé vaste waarde die met veel enthousiasme zijn weerpraatje houdt op zijn eigen, typische manier. We blikken even terug op de carrière van onze favoriete weerman!

Hoe het allemaal begon…

In 1987 gaf weer-icoon Armand Pien, na 40 jaar dienst, de fakkel door aan een nieuwe generatie weermannen en -vrouwen, waaronder Frank en zijn vrouw Hilde. Geen makkelijke opdracht om de plaats van de populaire Armand in te nemen! Bovendien moest Frank zich als ‘groentje’ nog bewijzen. Maar doorheen de jaren groeide ook de populariteit van de immer sympathieke gesnorde weerman, die termen als ‘ochtendgrijs’ bedacht en nog steeds steevast afsluit met ‘Morgen ben ik er weer met meer weer.’

Liefde voor natuur, mens en muziek

Frank heeft een groot hart voor de natuur. Ook buiten zijn werk is hij er actief mee bezig. Zo is hij ambassadeur van de sterrenkunde, actief vrijwilliger bij de Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen en kennen we hem ook als Milieumannetje in Man bijt Hond. De fiets is, als echte natuurliefhebber, zijn favoriete vervoersmiddel. Daarnaast is hij ook enorm begaan met zijn medemens, als voorzitter van Kom Op Tegen Kanker. Muziek is in zijn vrije tijd een grote passie. Hij speelt piano en de liefde voor klassieke muziek kreeg hij met de paplepel mee.

Alom populair

Frank is niet alleen bij het grote publiek enorm populair. Ook zijn collega’s zijn vol lof. Sabine Hagedoren: “Frank heeft een passie voor weer, zoveel is zeker. Maar daarnaast is hij ook een collega waarop je kunt rekenen in goede en kwade dagen. Dank je wel, Frank!”

Op vrijdag, 10 maart, verrasten zijn VRT-collega’s hem dan ook, op het dak van het VRT-gebouw! Daarop had hij een schitterend zicht op de collega’s die hem beneden feliciteerden met spandoeken en luid applaus.

#bedanktfrank

De carrière van Frank Deboosere in beeld:

[sm-video-embed]

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
[/sm-video-embed]

Copyright beelden: VRT

Meer artikels lees je hier:

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)