Geen speeltijd meer op school

Geen speeltijd meer op school

In de basisschool De Hoogvlieger in Aarschot mogen de kinderen tijdens de speeltijd in de namiddag niet meer buiten spelen. Het zou teveel gedoe en tijdverlies zijn, klinkt het.

De 180 kinderen van het schooltje in Aarschot mogen niet meer buiten spelen in de namiddag. Volgens de directie duurt het te lang om de kinderen klaar te maken. “Eigenlijk duurt de namiddagspeeltijd maar tien minuten. Maar eer de kinderen weer aan de slag zijn, zijn we algauw 25 minuten verder”, zegt directrice Anouk Cleeremans in Het Laatste Nieuws. Heel wat ouders zijn het niet eens met de beslissing en willen dat hun kinderen tijdens de namiddag die tien minuutjes frisse lucht kunnen blijven opsnuiven.

Ondertussen heeft de directrice van de school meer uitleg gegeven over deze maatregel. Het gaat om een proefproject waarbij de tien minuten speeltijd van de namiddag verschuiven naar de middagpauze. “De kinderen hebben dan een uur en tien minuten middagpauze”, vertelt ze in De Standaard. ‘Het wordt voorgesteld alsof die kinderen urenlang op hun stoel moeten blijven zitten, maar natuurlijk zijn er nog altijd plaspauzes en momenten waarop ze hun versnapering kunnen opeten. En als de leerkracht merkt dat de aandacht verslapt of dat ze naar buiten willen, is er nog steeds ruimte voor een wandeling of spelletje.

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)