“In een flits zag ik mijn gezicht. Ik was verminkt, hoe zouden mijn kinderen me herkennen?””

“In een flits zag ik mijn gezicht. Ik was verminkt, hoe zouden mijn kinderen me herkennen?"”

Deze week vertelt Sandra (34) haar verhaal in Libelle. Ze raakte ernstig verbrand tijdens een BBQ. Wij delen alvast een stukje van haar moedige getuigenis.

Sandra (34): “Drie jaar geleden. Het was een zwoele zomeravond zoals er maar enkele per jaar zijn. De hele familie was bij mijn zus uitgenodigd. Toen we aankwamen, zag ik meteen de barbecue staan. ‘Mmmmm’, fluisterde ik mijn man toe. Ik was dol op barbecueën. Na een uitgebreid aperitief was het tijd om de barbecue aan te maken. Ik zie mijn schoonbroer nog de brandversneller openen. Bij het opendraaien van de fles ontstond een grote steekvlam. Ik stond drie meter verder de wijnglazen nog eens bij te schenken en werd als enige door de steekvlam geraakt.

Ik voelde mijn huid verbranden, het begin van een helse pijn

In een reflex sloeg ik mijn handen voor mijn ogen. Iemand duwde me op de grond en er werd een emmer water over me heen gegooid. Mijn man hielp me uiteindelijk recht en bracht me naar de douche. Ik stelde hem gerust omdat ik die eerste minuten geen pijn voelde. Dat is zo als ook je zenuwen zijn aangetast, maar dat wist ik toen nog niet. Maar dan keek ik naar mijn handen en zag ik dat er vellen huid aan hingen. Ik voelde mijn huid wegbranden, het begin van een helse pijn. In de spiegel op de badkamer zag ik in een flits mijn gezicht. Pas dan sloeg de paniek echt toe. Ik was verminkt, misschien ging ik wel dood. En wat met de kinderen? Ze zouden me niet eens meer herkennen…

Het volledige verhaal van Sandra kun je vanaf vandaag lezen in je nieuwe Libelle.

Las je deze verhalen al?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)