Liefde is het beste medicijn tegen kanker

Liefde is het beste medicijn tegen kanker
© Corbis, liefde

Kankerpatiënten met een partner hebben meer kans om de ziekte te overleven dan alleenstaanden. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Vooral mannen halen gezondheidsvoordeel uit hun relatie.

L’amour toujours

Liefde overwint alles. Het blijkt zelfs het beste medicijn tegen kanker te zijn! Vooral bij mannen doet de liefde wonderen. Volgens socioloog Piet Bracke van de UGent komt dat omdat vrouwen heel sterk de gezondheid van hun man controleren. Ze gaan hem aansporen om naar de dokter te gaan, gezonder te eten of te stoppen met roken. Bij ziekte moedigen ze hun partner aan zijn medicatie goed te nemen en zijn afspraken met de dokter na te komen.

Vooral de gezondheid van blanke mannen lijdt onder hun vrijgezellenleven. Zij hebben 25 procent meer kans om te overlijden aan de ziekte. Dat besluiten onderzoekers van de universiteit van Californië na een onderzoek bij 800.000 Amerikanen.

Maar mannen waken ook over de gezondheid van hun vrouw. Uit angst om haar te verliezen, zo blijkt. Want de ultieme steun in moeilijke dagen is toch nog altijd die van je levenspartner.

Lees ook:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)