VIDEO: Mensen met jongdementie spreken herinneringen voor later in

jongdementie

Zo’n 6000 mensen in Vlaanderen krijgen de harde diagnose van jongdementie. Om het taboe rond de ziekte op jonge leeftijd te doorbreken werkte de Alzheimer Liga Vlaanderen twee prachtige initiatieven uit. Een radiodocumentaire en een website waar je een boodschap kunt inspreken.

“Dementie mag mooie herinneringen nooit afpakken”

De eerste symptomen van jongdementie worden niet altijd opgemerkt. Heel wat jonge mensen met de ziekte krijgen te maken met vooroordelen of met een verkeerde diagnose. Daar wil de Alzheimer Liga Vlaanderen iets aan doen. Ze brengen een pakkende radio-docu uit met daarin 6 personen aan het woord die hun mooiste herinneringen vereeuwigen. Die documentaire kun je terugvinden op de website ikbenernog.be. Je kunt er bovendien ook zelf een herinnering inspreken, die je tot tien jaar later kunt laten bezorgen. Confronterend, maar vooral ook een hartverwarmend initiatief.

Bekijk hier alvast enkele mooie herinneringen:

Beeld en video: Alzheimer Liga Vlaanderen

Las je deze nieuwe artikels al?

Vorig artikel
Leuk lente-uitje: bezoek de Koninklijke serres nog tot 5 mei
Volgend artikel
Te veel paaseitjes over? Zo los je het op

Ceremoniële Matcha thee met gratis handgemaakte bamboe klopper

Matcha is gemaakt van de jongste, meest delicate theeblaadjes en zorgt daarom voor intense zoete tonen. Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om de perfecte kop matcha thee te maken waaronder een handgemaakte bamboeklopper. Dit alles voor de zachte prijs van € 27,95.

€27.95 €43.90