Papa schrijft open brief naar scholen

Papa schrijft open brief naar scholen

Wim Hoste is pleegouder van vier kinderen. Hij vindt het moeilijk om zijn werk en schoolverplichtingen te combineren. In een open brief op de website van Klasse, vraagt hij scholen om meer rekening te houden met drukke werkschema’s. Hieronder vind je de brief integraal terug.

Beste school,

Wij hebben geen kabouters. Wij zijn 2 papa’s van 4 pleegkinderen. Wij hebben een job. Wij moeten (en velen met ons) om 8.30 of 9 u. op het werk zijn, soms vroeger.

 

Wij kunnen geen koffie drinken om 9u Een overleg met het CLB om 10u is onmogelijk. Sorry dat we werken en daarom een eetzaalboete moeten betalen omdat onze kinderen een boterhammetje willen eten. Wij kunnen niet elke week kinderen rondvoeren. Wij kunnen niet naar een oudercontact komen om 15u; dan zijn we nog aan het werk.

 

Als ik de kids om 17.30-18 u. oppik, is er nergens nog ‘de krant van vandaag’ te krijgen, laat staan nog een winkel open om gele T-shirts met groene zonnen te kopen (EN GEEN ANDERE KLEUR). We kunnen inderdaad pas om 19u eten. Maar we zien onze kinderen niet minder graag.

 

Zo zijn er vele tientallen ouders, vaak met nog moeilijker combinaties of papa’s en mama’s die er alleen voor staan. Kunnen jullie daar wat meer rekening mee houden?

 

Dankjewel!

 

Wim H.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)