Koningin Mathilde neemt prinses Elisabeth mee op UNICEF-missie in Kenia

Koningin Mathilde neemt prinses Elisabeth mee op UNICEF-missie in Kenia

Kroonprinses Elisabeth (17) is voor het eerst op buitenlandse missie vertrokken. Samen met haar moeder koningin Mathilde stapte ze op het vliegtuig richting Kenia voor een driedaagse missie voor UNICEF.

Mathilde is Erevoorzitter van UNICEF België en nam voor het eerst haar dochter mee op officiële buitenlandse reis. Vier maanden voor Elisabeths achttiende verjaardag op 25 oktober wordt ze zo steeds meer voorbereid op haar rol als toekomstige koningin.

Belangrijk bezoek

Mathilde en Elisabeth zijn ondertussen goed aangekomen in Kenia. Ze bezoeken er de komende dagen een vluchtelingenkamp en enkele projecten van de kinderrechtenorganisatie waar kwetsbare kinderen worden opgevangen.

Engagement

Onze koningin vindt het erg belangrijk om haar kinderen bewust te maken van de moeilijke situatie waarin sommigen leven. Toen ze nog studeerde, reisde Mathilde zelf veel en deed ze regelmatig vrijwilligerswerk in het buitenland. “Mijn engagement is op jonge leeftijd begonnen. Ik hoop dat mijn kinderen dat overnemen”, vertelde ze eerder.

Eerste grote opdracht

Elisabeth studeert aan het Atlantic College in Wales, waar sociaal werk een belangrijk onderdeel is van haar opleiding. Momenteel heeft de prinses zomervakantie waardoor ze met haar moeder mee kon reizen. Het bezoek aan Kenia is de eerste grote opdracht voor onze toekomstige koningin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) op

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Coverbeeld: Belga

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)