Vaderdag: bekende papa’s op avontuur met hun kinderen

Vaderdag: bekende papa's op avontuur met hun kinderen

Na de mooie Moederdag-reportages van Siska Schoeters, Saartje Vandendriessche en Marleen Merckx, doet VRT nu ook iets speciaals voor Vaderdag: drie bekende papa’s trekken op avontuur met hun oogappels.

Dieter Coppens van ‘Down the Road’, Wim Lybaert van ‘De Columbus’ en sportjournalist Maarten Vangramberen trekken er 24 uur lang op uit voor wat qualitytime met hun kinderen. Ze nemen tijd om te genieten van wat écht belangrijk is en om even stil te staan bij de vragen die elke ouder zich soms stelt: Waar genieten ze het meeste van? Wat willen ze meegeven aan hun kinderen? En wat zijn hun grootste zorgen?

Dieter en Francis

Dieter Coppens (41) geniet van een fantastische dag met zijn zoon Francis (10). Hij heeft nog twee andere kinderen, dochters Suzy (14) en Lou (12). Als vader sta je kwetsbaarder in de wereld. Je hebt iets om voor te zorgen, iets heel kostbaars. Je wilt er ook alles aan doen om dat kind goed door het leven te laten gaan. Daar ben je constant mee bezig.”

“Ik geef mijn kinderen de raad om hun buikgevoel te volgen, want dat zit altijd juist”

Hij geeft zijn kinderen de raad om hun buikgevoel te volgen. “Dat heb ik meegekregen van thuis, en dat is zowat mijn levensmotto geworden. Buikgevoel zorgt ervoor dat je het juiste pad volgt in het leven, dat je je niet laat verleiden door andere dingen. Buikgevoel zit altijd juist. Dat is een levensles die ik mijn kinderen wil meegeven.”

Wim en Anna

Ook Wim Lybaert (50) bracht zijn jongste telg, dochter Anna (8), mee. Hij heeft nog twee zonen, Theo (14) en Rik (12). “Ik ben pas op latere leeftijd vader geworden. Ik was 35. En een geluk, want mocht ik bijvoorbeeld 25 geweest zijn, zou dat niet goed gekomen zijn. Je moet je aandacht kunnen verleggen naar de ander. Eerst naar een vrouw, waar je veel aandacht aan geeft. Daarna kinderen. En kinderen, die vragen toch wel veel aandacht”, vertelt hij.

“Elke mama of papa denkt wel eens: ik ben geen goeie mama of papa. Ouder zijn, je kunt het niet leren. Er is geen handboek. Je denkt soms dat je niet dezelfde fouten zal maken als je eigen ouders. Maar je wordt er milder in. Je doet maar wat. Je doet je best. Of het goed is of niet, dat weet je niet.”

Maarten en Felix

Maarten Vangramberen (40) geniet van een vader-zoondag met Felix (10). Zijn andere oogappel, dochter Juliette, is twee jaar jonger. Maarten hoopt dat zijn kinderen het hem niet kwalijk zullen nemen dat hij dikwijls van huis is. “Ik ben wel angstig dat mijn kinderen later zullen zeggen dat ik er weinig voor hen ben geweest. Daar heb ik heel veel schrik voor. Daarom probeer ik er op de belangrijkste momenten wel te zijn. Hopelijk compenseren die kwaliteitsmomenten voor de periodes dat ik er niet ben. Mijn job die ik ontzettend graag doe en ook belangrijk vind, eist veel. Evenwicht zoeken is ontzettend moeilijk.”

Hij probeert zijn zoon belangrijke raad mee te geven. “Ik hoop dat Felix altijd zal beseffen dat familie heel belangrijk is, dat dat mensen zijn die altijd voor je zullen klaarstaan. Ik heb ook momenten gehad dat ik daar minder van moest weten. Maar ik hoop dat hij beseft dat dat het allerbelangrijkste is, je familie, je gezin en je grootouders.”

Beelden: VRT

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)