10 redenen om naar zee te gaan!

Door De Redactie

Natuurgenieten na de zomerdrukte, beschut wandelen in duinbossen, schattenjacht op het strand...10 redenen om nú naar zee te gaan!

1. Natuurgenieten na de zomerdrukte

Na een drukke zomer komt de natuur aan de zee tot rust. Alhoewel, rust? Heel wat plantensoorten staan voor de tweede keer in bloei, dieren bereiden zich voor op de winter, vogels trekken naar het zuiden… Er valt heel wat te zien in het najaar! Een ideale vertrekplaats voor een mooi herfstwandeling is Natuurcentrum De Nachtegaal in De Panne. Een andere mooie start is het bezoekerscentrum van het Zwin.

2. Beschut wandelen door boeiende duinbossen

Ontdek de gloednieuwe én de oude duinbossen aan de kust! Ze vormen een mooie, natuurlijke overgang van duin naar polder en zijn ideaal om in de herfst beschut te wandelen.

3. Kuren in gezond zeewater

Een duik in de zee is gezond. Omdat zeewater heel wat minerale zouten en oligo-elementen bevat die door de huid snel worden opgenomen.

4. Paardrijden langs de vloedlijn

Tijdens de zomer kan het helaas niet, maar vanaf 15 september mogen paarden overdag het strand op. Niets zo leuk als een tochtje over het strand bij zonsondergang. Elke gemeente heeft wel zijn eigen regels, dus vraag er even naar bij de lokale toeristische dienst.

5. Schattenjacht op het strand

Er zijn meer dan 80 soorten schelpen te vinden aan onze kust, allerlei slakkenhuisjes, zeesterren, garnalen, krabben, kwallen, wieren en vele andere dieren en planten. Een strandwandeling is dus een echte schattenjacht.

De andere vijf redenen om nú richting zee te vertrekken vind je terug in de Libelle Country, verkrijgbaar voor 3 euro!

Partner Content